Цитати на тема "Книга" - страница 42
Пророк Захария говори за Сатана като за ангел, чиято длъжност е да обвинява и да изисква наказанието на нечестивите. В Книгата на Йов, където се намира най-поетичната и най-величествена картина на Лукавия, Сатана се появява като злонамерен Божи слуга, който се радва да изпълнява функциите на изкусител, мъчител и отмъстител. Той обвинява несправедливо, подобно на държавен прокурор, който преследва от обикновен навик да преследва и се наслаждава да осъди дори невинните, докато Божията справедливост и доброта не се поставят под въпрос. Трябва да се отбележи, че Сатана в каноничните книги на Стария завет е противник на човека, но не и на Бога; той е поданик на Бог и верен слуга на Бога.
Пол Карус
Ще забележите как не споменах бета читатели преди това, нали? Е, това е така, защото не вярвам в използването на бета читатели, преди да съм редактирала напълно книгата си сама. Първо, смятам, че е грубо да помолите някой да прочете нещо толкова недовършено като типична първа чернова, и второ, ако разчитам на други да открият проблемите ми вместо мен, тогава не израствам като редактор или писател. Запазете свежите, чужди очи за проблемите, които не можете да намерите сами. Всичко друго е загуба на време за всички.
Рейчъл Арън