Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 41
...винаги ми се е струвало, че книгите са върховната украса на една стая.
Патрик О'Брайън
Вместо да учим децата да бъдат оръжия, ние трябва да ги учим как да помагат на хората с техните дарове. Или просто как да оцелеем, без да изглеждаме като изроди. Но нямаме книги с инструкции.
Патриша Райс
Ако хората не четат, това е техен избор; навикът за книгата през целия живот може сам по себе си да бъде някакво страдание.
Пенелъпи Лайвли
Спомням си много сънища. Понякога е трудно да се разграничат от това, което наистина се е случило. Това не е толкова страшно. Същото е и с книгите.
Пер Петершон
Реших, че ако не мога да бъда писател, животът ми ще бъде нещастен. Имах тази въображаема стая с препратки към всички книги, които бях чел, един вид балон, в който живеех.
Пер Петершон
Честно казано, изобщо не редактирам много. Повечето пъти, когато завърша първата чернова, това е книгата. Разбира се, работя върху страницата, на която съм, докато не съм доволен от нея. Мога дори да кажа, че се опитвам да представя пейзажа.
Пер Петершон
Когато правя свои собствени книги, го приемам като по-скоро моя собствена изповед, но когато илюстрирам за други хора, това е интригуващо, защото чувствам, че не бива да стъпвам твърде много в светлината на прожекторите. Това е като да свириш на пиано, докато някой друг пее.
Петер Сис
Аз съм визуален човек, така че винаги започва с картина и след това се обсебвам от идеята, понякога твърде много. Имам тези празни книги, в които си водя бележки и добавям пощенски картички и други физически предмети.
Петер Сис
Когато бях на около 12 или 13, баща ми ми подари "Малкият принц". Той се увери, че знам, че това е специална книга. Бях виждал името на Антоан дьо Сент-Екзюпери, но ми се стори много френско име и не се вълнувах от него като човек.
Петер Сис
Това е първото нещо, което хората винаги забелязват за една книга, колко е дебела. Полезна информация, като например заглавието или името на автора, изглежда изобщо няма значение.
Пиердоменико Бакаларио
Ако някога сте чели някоя от книгите ми, надявам се, че ще ви се стори толкова лесно. Всъщност написах тези глави 20 пъти, и отново, и отново, и че ако искате да пишете на добро ниво, ще трябва да направите и това.
Питър Кери
И в магическия му модел сега имаше нов елемент, ново сияние, златист цвят, който попиваше всичко, чийто източник беше герой от книга, която беше прочел наполовина и никога нямаше да завърши. Не се интересуваше от случилото се с Джей Гетсби. Той се интересуваше само от това, че Джей Гетсби трябва да съществува.
Питър Кери
Аз съм човек, който винаги иска да прави всичко различно. Ако имам шаблон, предпочитам да нямам шаблон. Искам всяка книга да е непредсказуема и нова. Мамка му!
Питър Кери
Не е като да имам 100 идеи. Завършвам една книга и нямам никаква.
Питър Кери
Има хора, които не харесваш, защото ги ревнуваш, докато не ги срещнеш. И вие не сте чели тяхната книга, защото е обърнала толкова много внимание. След това ги срещате и откривате, че са ви завиждали, и ставате приятели.
Питър Кери
Няма нищо по-лошо от скучна книга, когато полетът ви се забави с един час.
Питър Суонсън
Мисля, че когато читателят прочете цяла книга - което отнема шест до десет часа - това е нещо като подарък за автора. Дарът на близкото, неразделно внимание. Кой друг да слушаме толкова внимателно в продължение на осем поредни часа? И когато читателите ми правят този подарък, аз съм благодарен за него.
По Бронсън
Първо пиши. Притеснявайте се дали ще получите агент или издател по-късно. Първо го напиши. Докажете, че можете да го направите и тогава другите ще ви слушат. Тонове хора говорят за книги, които искат да напишат. Много по-малко са тези, които действително завършват тази визия. Не бъди приказващ.
По Бронсън
Успехът не се измерва със списъци с бестселъри. Някои видове страхотни книги се продават много добре; други видове страхотни книги не се продават много. Но и двете са страхотни.
По Бронсън
Нека прекараме свободното си време с книгите си, което ще премахне ума ни от тези неприятности и ще ни научи да презираме това, което много хора желаят.
Поджо Брачолини
Често е препоръчително човек сам да бъде водач, да изучава достойни книги, да използва молитва и размисъл и да следва интуитивното ръководство на своя Висш Аз.
Пол Брънтън
Една книга за новата физика, ако не е чисто описателна за експерименталната работа, по същество трябва да бъде математическа.
Пол Дирак
Предишна
1
...
40
41
(Текуща)
42
...
73
Следваща