Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 40
Библиотеката не е светилище за поклонение на книгите. Това не е храм, в който трябва да се кади литературен тамян или където предаността към подвързаната книга се изразява в ритуал. Библиотеката, за да модифицира известната метафора на Сократ, трябва да бъде стаята за раждане на идеи - място, където историята оживява.
Норман Казънс
В това поле са всички думи, които знам... Повечето от тях никога няма да ви трябват, някои ще използвате постоянно, но с тях можете да зададете всички въпроси, на които никога не сте получили отговор и да отговорите на всички въпроси, които никога не са били задавани. Всички велики книги от миналото и всички предстоящи са направени с тези думи. С тях няма препятствие, което не можете да преодолеете. Всичко, което трябва да се научите да правите, е да ги използвате добре и на правилните места.
Нортън Джъстър
Седнах да прочета историята. Въпреки че трябва да призная, че приказките в тази книга бяха по-малко интересни от тези на майка ми.
Олга Громова
Моята къща мечта . . . Всяка стая с различна текстура, различно настроение, различно стихотворение и в основата си скърцаща стълба, плъзгаща се по рафтовете за книги от пода до тавана във вечна стая с дъбови панели, която ухае на кожа и вечност.
Олга Грушина
Книгите са вид платонична любов.
Олга Ларионова
Какъв е смисълът да четете книги, ако не можете да четете хора?
Оливер Пьоч
Книгата е най-добрият приятел на ранената душа, приятел, от когото никога няма да чуеш упрек и който, дори ако не е в състояние да направи нашия живот по радостен, то, в крайна сметка, ще ни помогне да понесете бремето си.
Оливър Голдсмит
Книгите с картинки са по-скоро за радостта от разказването на истории.
Оливър Джефърс
Продължавам да пиша детски книги, продължавам да правя детски книги, защото все още ги имам в себе си.
Оливър Джефърс
Нашите книги са приятели за цял живот.
Анди Грифитс
Бях самоиздател от няколко години на този етап и продавах книгите си на пазари около Мелбърн - малки джобни книги. Бих ги направил за 10 цента и бих ги продал за долар. Но знаех, че има публика, която обича глупави неща, така че просто продължавах да се включвам.
Анди Грифитс
Книгите са истинско съкровище. Така съм мислела винаги.
Андре Нортън
Искам да пиша книги, които наистина могат да се превърнат в наследство и да донесат ползи на хората.
Андреа Хирата
Биткойнът постига консенсус на всеки 10 минути относно състоянието на счетоводната книга, каквато е съществувала в миналото.
Андреас М. Антонопулос
Дълбоката логика на Божията истина може да бъде изразена както в истории, така и в аргументи, чрез въпроси, както и твърдения, чрез разум и въображение, чрез четирите евангелия, както и чрез книгата на Римляни.
Ос Гинес
Бях голям читател като дете. Баща ми е голям книголюбец и библиотекар, но ми забрани да чета лоша литература. Не ми беше позволено да чета Нанси Дрю или подобни книги. Често му казвам, че да стана криминален автор е едновременно начин да му угодя и да го дразня.
Оса Ларшон
Ако човек е познат по компанията, която поддържа, така и характерът му се отразява в книгите, които чете.
Осуалд Сандърс
Знаете, че затова хората не харесват неприятни герои. Не че не са интересни. Всеки знае най-интересния герой в книга или филм или какъвто и да е разказ е злодеят.
Отеса Мошфег
В свободното си време винаги чета. Да кажем, че не мога да живея без книги. Информационният глад за мен е по-лош от физическия.
Павел Астахов
Книгите са жестоки, като морските пирати.
Паскал Киняр
Безкрайността създаде онова, което вече може да се намери навсякъде по света. Това са книги. Четенето разширява границите на душата.
Паскал Киняр
Книгите са здравословна храна за мозъка ви и десерт за душата ви. Книгите са един от малкото доказани източници на умствени упражнения, познати на човека. Четенето е тренировка за ума ви. Ако тялото ви се нуждае от тридесет минути упражнения на ден, мислителят също има нужда.
Пат Уилямс
Предишна
1
...
39
40
(Текуща)
41
...
73
Следваща