Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 4
Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш.
Рей Бредбъри
Книгите са смешни, малки преносими късчета мисъл.
Сюзан Зонтаг
За необразования човек е полезно да чете книги с афоризми.
Уинстън Чърчил
Прекарах 20 години в писането на тези книги. Ако исках да кажа, че мъжете са зверове и крещят, това отнема 30 секунди.
Андреа Дуоркин
Книга, прочетена от хиляди хора, е хиляди различни книги.
Андрей Тарковски
Духовниците са тези, които четат за удоволствие, но не за безделие; които четат за забавление, но не за да убиват време; които обичат книгите, но не живеят с книги.
Робъртсън Дейвис
Книгите притежават способността да са безсмъртни. Те са най-дълговечните плодове на човешката деятелност.
Самюъл Смайлс
Ако в краката ми бяха сложени короните на всички царства по света в замяна на моите книги и моята любов към четенето, щях да отхвърля всички тях.
Франсоа Фенелон
Книгата на твоята революция седи в ямата на корема ти, млади индиецо. Извадете го и прочетете. Вместо тези които, всички тези които седят пред цветни телевизори и гледат реклами за крикет и шампоан.
Аравинд Адига
Доста често някой ще каже: "В коя година се случват книгите ви?" и единственият отговор, който мога да дам, е в детството.
Бевърли Клиъри
Понякога пропускам утринната си сесия за живопис и вместо това изучавам мои японски книги под открито небе.
Густав Климт
Възрастта на книгата почти е изчезнала.
Джордж Стайнър
Актьорите са агенти на промяната. Един филм, частица театър, музика или книга може да промени. Това може да промени света.
Алън Рикман
Книгите са най-тихите и най-постоянните приятели. Те са най-достъпните и мъдри съветници, както и най-търпеливите учители.
Чарлз Елиът
Винаги съм искал да напиша книга, която да завършва с думата "майонеза".
Ричард Бротиган
Мога да съставя цяла книга с обещанията, които мъжете са ми давали в леглото.
Барбра Стрейзънд
Книгите с афоризми не само, че не потискат самостоятелната дейност на ума, а напротив – предизвикват я.
Лев Толстой
Навсякъде, не само в нашия личен живот, книгата е алфа и омега на всяко знание, начало на началата на науката.
Стефан Цвайг
Ако чета книга и ми става толкова студено, че никой огън не може да ме стопли, знам, че чета поезия.
Емили Дикинсън
Чета и наказателния кодекс, и Библията. Библията е жестока книга. Може би най-жестоката, която е била писана някога.
Жорж Сименон
Винаги търсим следващата книга, която е необходимо да прочетем.
Сол Белоу
Гладни човеко, посегни към книгата – тя е оръжие!
Бертолт Брехт
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
73
Следваща