Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 33
Тя също разбра, че една книга води към друга, и пътят е безкраен, и за това не и достига време да чете толкова, колкото иска.
Алан Бенет
Започвайки книга, аз я дочитам. Така са ни възпитавали. Книги, хляб с масло, картофено пюре - справям се с всичко което имам.
Алан Бенет
Книгите съществуват не а това, да си прекарвате времето. Те са за това за да разбереш за живота на другите хора.
Алан Бенет
Единственият недостатък на наистина добрите произведения се състои в това, че те обикновено се явяват причината за появяването на бял свят на много лоши и посредствени книги.
Георг Кристоф Лихтенберг
Тази книга е написана в онези дълги часове, които прекарах в очакване на жена ми да се облече, за да изляза. И ако изобщо не се беше обличала, тази книга никога нямаше да бъде написана.
Граучо Маркс
Книгите много рано станаха за него нещо като дупка в оградата, през която беше възможно да се промъкне в други светове.
Гюнтер Грас
Животът на простотата е прост, но той ни отваря книга, в която никога не надхвърляме първата сричка.
Даг Хамаршелд
Човек строи дом, за да живее, а пише книги, понеже е смъртен и знае това.
Даниел Пенак
Стереотипът на психотерапията, представен в популярни книги и филми, лежи на дивана и казва каквото ви хрумне, докато любезният психоаналитик слуша и кима съзнателно от време на време. След години и години трябва да се случи нещо прекрасно.
Дейвид Бърнс
Как промених живота си? Исках неща. Исках жени и исках да пиша книги.
Джеймс Елрой
Книгата - велика вещ, докато човек умее да я ползва. Само едно прави човека човек: знанието за социалното неравенство.
Александър Блок
И най-добрите книги за развратеният ум могат да послужат като извинение за злото.
Джон Милтън
Искам целия Христос за моя Спасител, цялата Библия за моята книга, цялата Църква за моето общение и целият свят за моята мисия.
Джон Уесли
Не, ако има някакви грешки в Библията, може да има хиляда. Ако има една лъжа в тази книга, тя не идва от Бога на истината.
Джон Уесли
Вие знаете какво е писано за нас в книгите, но това, което не е написано за нас, не ви е известно.
Евгений Шварц
Защо трябва да чета, ако мога да гледам книга на живо?
Емир Кустурица
Между мислещ човек и ерудит има такава разлика, както между една книга и двадесет каталога.
Жан-Батист Сей
Колкото по-малко вие четете, толкова по-внимателно ще избират книгите си.
Жан-Жак Русо
Когато мисля за всички тези книги, които са ми останали да прочета, аз се считам за щастливец.
Жул Ренар
Книга, която искате да преживеете веднага.
Жул Ренар
Кажи ми, какво четеш, и аз ще ти кажа, от кого си откраднал тази книга.
Иля Илф
Краткостта е достойнство, което огражда лошото произведение от строги упреци, а читателя на скучната книга - от скука.
Карл Бьорне
Предишна
1
...
32
33
(Текуща)
34
...
73
Следваща