Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 32
Никой от писателите не разчита, че неговите книги ще станат бестселъри, но, сами те не осъзнават, как опитват да създадат такава химична реакция на илюзии и разочарования, която в наше време прави бестселър всяка книга.
Сирил Конъли
Писателите винаги се надяват, че следващата им книга ще бъде най-добрата, и никога не признават пред себе си, че не са способни да създадат нищо ново.
Сирил Конъли
Книгите са тривиалност. Само животът е страхотен.
Томас Карлайл
Ако книгата е написана, за нея дошло време.
Томас Улф
Детските книги се четат от деца (ако четат); но родителите избират тези книги.
Уилям Годуин
Ако пред нас в момента има крупен писател, то след неговата смърт всички негови книги ще представляват единно цяло.
Уистън Хю Одън
Размерът на доходите на човек оказва значително влияние върху достъпа му до света извън квартала му. С пари той може да преодолее почти всички осезаеми пречки пред общуването, може да пътува, да купува книги и периодични издания и да вкара в обсега на своето внимание почти всеки известен факт от света.
Уолтър Липман
Не трябва да се прави кино от книги. Киното трябва да се пише на чист лист.
Франсис Форд Копола
Историята се пише от победители, така че повечето исторически книги са за хора, които печелят.
Харолд Кушнер
Виждал е забраната на книги, музика и филми, затварянето на театри и кина, забраната на футбола и всички други безброй начини, по които либийската диктатура, като луд ревнив любовник, прониква във всеки аспект от публичния и частния живот.
Хишам Матар
Книгите, написани от огън, ми доставят голямо удоволствие. Разбирате, че светът за тези писатели не би могъл да продължи, ако книгата не беше написана. Когато попаднете на книга като тази, това е привилегия.
Хишам Матар
Най-ранният ми спомен за книгите не е четенето, а да ми четат. Прекарвах часове в слушане, наблюдавах лицето на човека, който ми четеше на глас.
Хишам Матар
Арабската пролет, с всичките си провали и неуспехи, разкри лъжата, че ако искаме да живеем, тогава трябва да живеем като роби. Това беше опит да се подкопае не само ортодоксалността на диктатурата, но и международната политическа ортодоксалност, при която всяка дейност трябва да бъде одобрена от логиката на печалбата на "счетоводната книга".
Хишам Матар
Книгите ми показаха ужас и красота.
Хишам Матар
И така, когато очите ми са потопени в добра книга, разсеяни от отпечатаните думи, от нейния текст остават само нематериални мисли, които са във въздуха, почиват във въздуха, хранят се във въздуха и се връщат във въздуха...
Бохумил Храбал
Изгубен в мечтите си, някак си пресичам пътните сигнали, блъскайки се в улични лампи или хора, но въпреки това се придвижвам напред, излъчвайки изпарения от бира и мръсотия, но усмихнат, защото куфарчето ми е пълно с книги и същата нощ очаквам да ми кажат мен неща за себе си, които не знам.
Бохумил Храбал
...защото истински мисли идват отвън и пътуват с нас като супата с юфка, която вземаме на работа; с други думи, инквизиторите напразно палят книги. Ако една книга има какво да каже, тя изгаря от тих смях, защото всяка книга, която си струва солта, се насочва нагоре и извън нея.
Бохумил Храбал
Е, аз съм много литературен човек. И модата ми винаги разказва някаква история. Никога не гледам модни списания. Намирам ги за изключително скучни. За мен четенето на модно списание е последното нещо, което трябва да направя. Имам книги, които трябва да прочета.
Вивиан Уестууд
Заетост и доходи сега се възприема прекалено сериозно. Мисля, че практически никой не може да каже: "Знаеш ли, аз съм в средата на една велика книга, така че нека да отложим за утре". Ето това е гадно.
Виго Мортенсен
При най-великите книги има малко читатели, понеже за четенето им е нужно усилие.
Виктор Пелевин
На света има толкова много излишни книги, и толкова малко такива, които си струва да се помнят, а още по-малко да запазиш.
Виктор Пелевин
Чух, че Тръмп каза, че дори миризмата на книга го кара да се чувства уморен.
Вим Вендерс
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
73
Следваща