Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 31
Надявам се, че хората, ръководени от своят природен здрав смисъл, съдят по-правилно, отколкото вярващите само в старини книги.
Рене Декарт
Не в книгата или в писателя читателите разпознават истината на това, което четат; те го виждат в себе си, ако светлината на истината е проникнала в умовете им.
Августин
Ако искате да оцелеете и да бъдете уважавани от потомството, тогава оставете след себе си добродетелно семейство и добра книга.
Питагор
Стойността на образованието се измерва не по броя на прочетените книги, а по употребата им.
Плутарх
Аз бих писала книги, даже ако никой не ги чете, освен моя мъж.
Агата Кристи
Ако ти си откраднал твоята мъдрост от една-единствена книга, то ти си презрян плагиат, литературен крадец. Но ако ти откраднеш от десетина книги, ти се наричаш изследовател, ако е от тридесет - четиридесет книги, то ти си водещ изследовател.
Амос Оз
...етнографска книга без фотографии е почти немислима.
Маргарет Мийд
Без хубави книги, които можем да прочетем, ние бихме били по-лоши отколкото сме.
Марио Варгас Льоса
Мъжете смятат, че момичетата са като книги - ако корицата не е привлекателна, тогава не бива да четете.
Мерилин Монро
Книгата наистина прилича на любовник. Тя се подрежда в живота ви по красив начин.
Морис Сендак
Благословение е да остарееш. Благословение е да намериш време да правиш нещата, да четеш книгите, да слушаш музиката. Сега нямам нищо освен похвала за живота си.
Морис Сендак
Като дете не бях щастлив. Понякога бях доволен. Повече живях в книгите, отколкото някъде другаде.
Нийл Геймън
Много пъти съм пътешествала около света на златен въздушен кораб, крилете на който бяха книги и мечти.
О. Хенри
Трябва да изгориш всички книги в теб.
Андре Жид
Любовта е съвместна продуктивност. Това е когато на двама човека не им е скучно - нито да четат книги, нито да общуват, нито да работят, нито да живеят.
Андрей Кончаловски
Други обичат книги, но не обичат авторите. Нищо чудно: този, който обича меда, не винаги обича и пчелите.
Пьотр Вяземски
Прочети дори всички книги на света - какъвто си си бил, такъв винаги ще си останеш.
Робърт Блох
Когато книгите остареят, те са подходящи само за опаковки за риба.
Робърт Грейвс
Установих, че духовенството не разбира собствената си книга.
Робърт Ингерсол
Тя просто харесваше, когато имаше книги наоколо.
Рут Озеки
Ние доказахме клишето: не съди за книгата по корицата.
Рут Озеки
Хората рядко четат книги, които са им подарили.
Самюел Джонсън
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
73
Следваща