Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 30
В края на 19-ти и началото на 20-ти век е било характерно за момчетата и младите мъже да четат за живота на т.нар. велики хора с цел да извлекат уроци как самите те да станат големи личности, независимо коя област са си избрали. Виждам в тези (мои) книги съживяване на онази традиция чрез "дестилиране" същността на тези идеи и оформянето им в лесно достъпна форма.
Алън Акселрод
Хората могат да кажат, че тези (моите) книги са несериозни, но аз не ги виждам по този начин. Смятам, че имат впечатляващ замисъл, но са в по-нетрадиционна форма.
Алън Акселрод
Въпрос: Вие сте много продуктивен, но колко време ви отнема проучването и написването на една книга.? Отговор: Ами, около година. Правя проучвания за една книга, докато пиша друга – по този начин успявам да чета, докато пиша.
Алън Акселрод
Едно време липсата на книги е пречела на успехите на знанието; сега изобилието им спира собственото мислене.
Карл Юлиус Вебер
Книга, която не заслужава да бъде прочетена два пъти, не заслужава да бъде четена и веднъж.
Карл Юлиус Вебер
...Както пчелата: навеждайки се над различните цветя, събира мед в пити, така и аз от много книги съм събирал сладостта на думите; и смисъла им съм събирал, като морска вода в мях.
Даниил Заточник
Добрите маниери или истинската учтивост е изкуството хората да покажат каква е връзката между външните знаци и онова, което е в тях. То идва от добрия усет и се развива от добрата компания. И трябва да се усвои от практиката, а не от книгите.
Стоунуол Джаксън
Основните теми в тази книга са предателството, обирджийството и хомосексуализмът. Те са свързани помежду си в една, но не винаги очевидна нишка; в крайна сметка ми се струва, че осъзнавам някакъв кръвообмен межу моето влечение към предателството и обирджийството и моите страсти.
Жан Жене
Главното за мене беше службата на Родината, на моя народ. И с чиста съвест мога да кажа: Аз направих всичко, за да изпълня този свой дълг. Настоящата книга е, може би, последното от всичко, което се считам длъжен да извърша.
Георгий Жуков
Книгата веднъж отпечатана и публикувана, добива своя самостоятелност.
Джеймс Бранч Кейбъл
В човешките отношения най-важен е разговорът, но хората вече не го правят – не сядат, за да говорят или за да слушат другите. Ходят на театър, на кино, гледат телевизия, слушат радио, четат книги, но почти не разговарят. Ако искаме да променим света, трябва да се върнем във времето, когато войните са се събирали около огъня и са си разказвали истории.
Паулу Коелю
Когато се сблъскат глава и книга и се чуе кух звук, да не би вината да е само в книгата?
Георг Кристоф Лихтенберг
Ако аз трябваше да сложа някакво име, бих искал, че всичките ми книги да са забавления. Мисля, че първото нещо, което трябва да направите, е да грабнете читателя за ухото и да го накарате да седне и да слуша. Накарайте го да се смее, и да чувства. Ние всички искаме да се забавляваме и то на много високо ниво.
Джон льо Каре
Аз самият съм темата на моята книга.
Мишел дьо Монтен
В любовта не са необходими книги. На книгите им трябва любовна интрига.
Мая Плисецкая
Ако в една книга 80 процента е истина, то тя е на 100 процента лъжа.
Жан Ростан
Предишните ни книги ни удивляват двойно: ние не бихме могли да ги напишем още един път, а и не бихме искали.
Жан Ростан
Някой ми каза, че всяко уравнение, което съм включил в книгата, ще намали на половина продажбите.
Стивън Хокинг
В добрите стари времена книгите са се пишели от писателите, а ги четели всички; сега книги пишат всички, но никой не чете.
Оскар Уайлд
Пиша книги, за да разбера нещата.
Ребека Уест
Книга, чието достойнство се заключава в тънкото наблюдение на нещата и човешката природа, никога няма да престане да се харесва.
Клод Адриан Хелвеций
В тялото ви има някои емоции, които дори и най-добрият ви приятел не може да разбере. Но пък ще намерите подходящия филм или пък правилната книга и те ще ви разберат.
Бьорк
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
73
Следваща