Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 29
Жена, която обича книги, има душа на мечтател, като всяка история, която е чела, е изтъкана в своя собствена.
Алисън Ричман
Предпочитам да остана сам с книгите си.
Алисън Уиър
Ще има моменти, когато единственото убежище са книгите. Тогава ще четеш така, сякаш го имаш предвид, сякаш животът ти зависи от това.
Кен Бруен
Писателят винаги е наблюдателен, разбира се... Можете да вземете ядрото на нещо - част от него - и да го използвате в книга.
Керъл Хигинс Кларк
Винаги съм в кухнята, готвя и експериментирам - обичам го. И от време на време си мисля: "Трябва да напиша готварска книга" или "Трябва да пиша за списания за храни". И тогава отново се връщам към писането на художествена литература.
Киран Десаи
Мисля, че можете да получите някаква интензивност и острота, предлагайки девет истории в книга. Конкуриращи се версии на нещата.
Колм Тойбин
Винаги съм мислил за книгата като за форма на визуално изкуство и трябва да представлява една-единствена художествена идея, което прави, ако напишете свой собствен материал.
Крис ван Алсбърг
Наградата не променя качеството на книгата.
Крис ван Алсбърг
Библиотеката не се нуждае от прозорци, Андрю. Имаме книги, които са прозорци в светове, за които дори не сме и мечтали.
Крис Грабенстайн
Това е красотата на книгите. Ние можем да вземем каквото искаме от тях и може да бъде различно за всеки.
Кристен Ашли
Обичам усамотението да бъда в самолет и накрая да мога да прочета цяла книга и да бъда оставена сама.
Кристина Ричи
Мнозина въобще не четат книги, а само ги рецензират.
Курт Тухолски
Една от големите потребности на негърските деца е да имат книги за себе си и живота си, които могат да им помогнат да бъдат горди.
Лангстън Хюз
Понякога искам да направя книга за всяка татуировка, която исках да направя, преди да се татуирам, защото имаше толкова много ужасни идеи и концепции.
Лена Дънам
Развивам доверие и смятам, че това е най-важно за моето израстване. Ако ресторантите ми винаги са пълни и книгите ми се продават, това е доверието.
Лидия Матичио Бастианич
Чета книги и се пренасям в друг свят в главата ми. Обичам актьорството за визуализацията на персонажите и способността да намеря връзка между въображението и реалността.
Лили Колинс
Ако мога да напиша книга, която ще помогне на света да направи малко по-смислена за тийнейджърите, то затова бях поставена на планетата.
Лори Халсе Андерсен
Всеки читател трябва да намери своето послание в книгата.
Лори Халсе Андерсен
Имам чувството, че книгите много приличат на хората - те се променят с напредването на възрастта, така че някои книги, които сте мразели в гимназията, ще ви ударят със силата на откровение, когато сте по-възрастни.
Лорън Гроф
Както един приятел веднъж посочи, вдовиците са склонни да получават най-добрите реплики. Може би затова имам толкова много от тях в книгите си.
Лорън Уилиг
Взех решението, че не искам да прекарвам живота си в стаи и да пиша за стаи, или да правя книги, които са проучени конструкции. Мисля, че трябва да излезеш и да го изживееш. Авторите на трилъри и жанрове изглежда разбират това.
Лорънс Озбърн
Книгата е по-малко важна за това, което казва, отколкото за това, което те кара да мислиш.
Луис Л'Амур
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
73
Следваща