Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 28
Той нахрани духа си с хляба на книгите.
Едуин Маркам
Книгите ви позволяват да бъдете който и да искате, да избягате за известно време.
Ейми Хармън
Книгите са като комфортна храна без калории.
Елизабет Бърг
Но имам списък с книги, които искам да прочета, преди да умра, и всеки път, когато имам време да прочета нещо, което не е сценарий, ще прочета нещо от това.
Елизабет Олсън
Каква благословия е да обичаш книгите.
Елизабет фон Арним
Но според мен е невъзможно да подреждаш книги, без да завършиш, като седиш на пода насред голяма подреденост и четеш.
Елизабет фон Арним
Чета по книга на седмица. Опитвам се да запазя умът си работещ.
Ема Робъртс
Нека го кажем така: ако сте романист, мисля, че започвате с идея от 20 думи, работите върху нея и завършвате с роман от 200 000 думи. Ние, хората с картинни книги или поне аз, започваме с 200 000 думи и намалявам до 20.
Ерик Карл
Книги, в които всички думи се пишат с главни букви, трудно се четат; така е и с живота, в които всички дни са недели.
Жан Паул
Книгата на природата винаги съдържа истината; трябва само да се научим да го четем.
Зеп Холцер
Това, което не осъзнават, е, че не съм в бизнеса да правя дрехи. Не съм в бизнеса да печеля повече пари за себе си, за бога. Това е причината Патагония да съществува - да приложи в действие препоръките, за които прочетох в книгите, за да избегна срив в околната среда. Това е причината да се занимавам с бизнес - да се опитаме да изчистим собствения си акт и да се опитаме да повлияем на други компании да постъпят правилно, и да се опитаме да повлияем на нашите клиенти да постъпят правилно. Така че няма да се променяме.
Ивон Шуинар
През вековете християните са приспособявали виденията на Йоан от Патмос към променящите се времена, четейки собствените си социални, политически и религиозни конфликти в космическата война, която той така силно предизвиква. И все пак неговата Книга Откровение апелира не само към страха и желанията за отмъщение, но и към надеждата.
Илейн Пейджълс
Книгата Откровение е най-странната книга в Библията и най-противоречивата. Вместо истории и морално учение, той предлага само видения - сънища и кошмари, Четирите конници на Апокалипсиса, земетресения, чума и война.
Илейн Пейджълс
Разгледайте книгите, които други хора имат в домовете си.
Йежи Кошински
Всеки път, когато някой прочете определението на вида или отвори книга по естествознание и история, на какъвто и да е език, човек неизбежно попада на името на Лин.
Йоханес Йенсен
Книгите не са като албуми, където можете просто да изтеглите и да се насладите на любимата си глава и да пренебрегнете останалото.
Карин Слотър
Книгите са доказателство за това, че хората са способни да творят магия.
Карл Сейгън
Всички романи са за престъпност. Трудно ще намерите роман, който да не съдържа криминален елемент. Не се виждам като писател на криминални романи, но в моите книги има престъпления. Това е естеството на разказването на истории, ако искате да отразявате реалния свят.
Карл Хайасън
Винаги съм искал да пиша книги още от дете.
Карл Хайасън
Ето моето правило: Винаги искайте да плащате в брой за собствените си книги, защото ако те погледнат името на кредитната карта и след това погледнат името на обложката на книгата, тогава има този вид на толкова дълбоко съчувствие към вас, че вие трябваше да прибегне до това. Наистина увяхва.
Карл Хайасън
Моите книги са ориентирани към характера. Те не са водени от историята.
Карл Хайасън
Всъщност не е много трудно да се пренастрои между романите за възрастни и тези за по-младите читатели. Гласовете на повествованието са много сходни, умното отношение, екологичните битки. Децата обичат книги, които са непочтителни и предизвикват авторитета, когато властта е произволна, алчна или глупава. Те също обичат, когато се подиграваш на възрастните, а аз прекарах целия си живот като писател в това.
Карл Хайасън
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
73
Следваща