Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 27
Аз съм писател. Никога не съм очаквал да ме разпознаят на улицата. Никога не съм очаквал да получа такова покритие, добро или лошо. Никога не съм очаквал да продам толкова книги, колкото имам.
Джеймс Фрей
Смисълът на това, което правя, е, че всъщност няма значение каква е книгата или историята, докато те движи, информира, предизвиква, забавлява или променя.
Джеймс Фрей
Просто ще напиша книгите си и ще си свърша работата и ще я пусна. Нека светът да реши какво е и дали е добро или не.
Джеймс Фрей
Повечето книги не са чиста художествена литература или измислица.
Джеймс Фрей
Животът е твърде кратък, за да губиш време за книги, които свършват зле.
Джейн Ан Кренц
Един редактор ме помоли да помисля да напиша нещо за американски изобретател. Попитах го дали знае кой е изобретил компютъра. Той каза, че не го е направил. В такъв случай, казах му, трябва да напиша книга за Джон Винсент Атанасов.
Джейн Смайли
Когато романът има 200 000 думи, тогава е възможно читателят да изпита 200 000 удоволствия и да се върне към първата страница на книгата и да ги изживее отново, може би по-интензивно.
Джейн Смайли
Активният ум не се нуждаеше от разсейване във физическата си среда. Имаше нужда от колекция от изключителни книги и добра лампа. Може би малко сирене и бисквити.
Дж. Р. Уорд
Книгата всъщност не е контейнерът за книгата. Самата книга е разказът. Това е нещото, което хората създават.
Джеф Безос
Моят уебсайт, моето електронно списание, моят блог, моите книги, моите корпоративни семинари и моите обществени семинари създават способността на социалните медии да работят и всички изграждат репутация и класиране.
Джефри Гитомър
Година следваше мъчителна година за мен и през цялото това време четох - предполагам, че малцина са чели така. Започнах, както правят повечето млади хора, като чета книгите, които ми харесаха. Но открих, че това стеснява удоволствието ми...
Джийн Улф
Първата книга, която детето чете, има колосално въздействие.
Джоан Ейкън
От уважение към писателите трябва да прочетете книгата по начина, по който авторът я е визуализирал, че излиза в света.
Джоана Тролъп
Не книгите променят хората; абзаците го правят, понякога дори изречения.
Джон Пайпър
Ние не вдигаме пръст без три вида информация: информацията, която получаваме от сетивата си в този момент; информацията, която сме получили от сетивата си в миналото; и информацията, която нашите предци са получили от началото на живота на Земята - т.е. информацията, която е представена от самите гени. Еволюцията е учене. Видовете съхраняват ученето в хромозоми така, както хората съхраняват ученето в мозъка си, а обществата съхраняват обучението в книги.
Джонатан Уийнър
Винаги, когато четете книга или провеждате разговор, опитът причинява физически промени в мозъка ви. Малко е страшно да си мислиш, че всеки път, когато си тръгнеш от среща, мозъкът ти се е променил, понякога трайно.
Джордж Джонсън
Начините, по които тези икономически процеси, до голяма степен произхождащи от САЩ, са преминали в кратки срокове по света, са спиращи дъха и, за съжаление, добре илюстрират основните теми на тази книга.
Джордж Ритзър
Първата ми работа е да напиша книга, която според мен е завладяваща и заслужава дълготрайното внимание, което всеки роман изисква, и да се тревожа за търговията едва в края на играта.
Джошуа Ферис
Голямата книга на природата е отворена за всички, а в тази велика книга досега... само първите страници са били прочетени.
Дмитрий Иванович Писарев
Каквото и да правите, някой винаги влага значение в книгите ви.
Доктор Сюс
Като писател и понякога активист, който трябва да популяризира моите книги и статии и от време на време да събира хора за една или друга кауза, намерих Фейсбук бърз и удобен. Въпреки че никога не го използвах за социализация, реших, че е добре да позволя на други хора да правят това и аз се възползвах от тяхното поведение.
Дъглас Рушкоф
Малко са усилията, по-благоприятни за смирение от тези на преводача, който се опитва да съобщи неприемлива красота. И все пак, ако не се опитаме, нещо уникално и никога надминато ще престане да съществува, освен в библиотеките на няколко любознателни любители на книгите.
Едит Хамилтън
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
73
Следваща