Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 25
Не обичам да чета. Когато застана зад книгата, не ме напуска усещането, че в тази минута изпускам нещо важно в реалния живот.
Адам Сандлър
Моята страст винаги са били книгите и литературата и преподаването.
Азар Нафизи
С всичките си книги се интересувам откъде идват хората във връзка с това кои са...
Бернардин Еваристо
Когато пиша заглавна страница, я държа и гледам и си мисля, че имам нужда от четири хиляди изречения, за да се справя с това, и ще имам книга.
Бетси Байърс
Ненавиждам завършените книги. Бих искала да продължа с тях години наред.
Беатрикс Потър
Във всяка книга има грешки, във всяка. Никога не е имало книга, публикувана без грешки.
Бил О'Райли
Споделяне на образование, споделяне на книга... това е, което променя света.
Брад Мелцър
Имам повече идеи за книги, отколкото някога ще мога да използвам през живота си. Аз съм много щастлив от това.
Брад Тор
Е, книгите ми - мисля, че един от отличителните белези на моите трилъри е, че те са базирани на действителността.
Брад Тор
Непрочетената книга не прави нищо на никого. Историите се случват в съзнанието на читателя, а не сред символите, отпечатани на страница.
Брандън Мъл
Скръбта ми е, че издателският свят, светът на писането на книги е изключителен мърляв, мръсен, мрачен свят.
В. С. Найпол
Много писатели са склонни да пишат обобщаващи книги в края на живота си.
В. С. Найпол
Правенето на книга е толкова голямо начинание.
В. С. Найпол
Никога - никога през целия ми живот - главата ми не се е завъртяла толкова много от книга, както се случи с Мита на Розенберг.
Виктор Клемперер
Няма по-печално зрелище, от хора, които са по мъдри от своя живот, и писатели, които са по-умни от своите книги.
Веслав Брудзински
Мразя домашните. Сега ги мразя повече, отколкото когато бях този, който влачеше учебници и подвързващи устройства от училище. Часът, в който децата ми са седнали на кухненската маса, книгите им се разстилаха пред тях, а трохите от закуската им след училище осеяха масата, без съмнение е най-лошият час в моя ден.
Айлет Уолдман
Знаете ли, чувствам, че моята работа е да напиша книга. Тогава идват режисьори и те правят филм. И те са две наистина различни форми на изкуството.
Айлет Уолдман
Понякога книгите не ни намират до точния момент.
Габриел Зевин
Много от начините за реклама на книга - корицата, независимо дали някой я вижда в метрото или в книжарница - тези неща бързо ще намалят, когато преминем към електронен модел.
Гари Щейнгарт
Нямам много притежания, освен книгите си.
Гари Щейнгарт
Искате ли да прочетете книга? Това изисква самоанализ. Това изисква време далеч от хората и време далеч от постоянната нужда да общувате и да се свързвате.
Гари Щейнгарт
Чета истински книги. На хартия. Знаете ли, тези печатни книги? Чувствам, че това е последното нещо, което правя, за да подкрепя моята индустрия. И мисля, че те миришат страхотно.
Гари Щейнгарт
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
73
Следваща