Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 24
Написал съм много наистина добри книги. Сега ще видим дали мога да напиша още добри книги. Искам да кажа, че има шанс да не, но ще опитам.
Уолтър Мозли
Не чета книги редовно, защото винаги ги пиша. Написал съм 30 книги, хиляди страници.
Феран Адриа
Написването на книга е най-трудният, склонен към безпокойство аспект от живота ми, защото думите, които слагам на хартия, са много сериозни за мен.
Франк Лунц
Рафтовете на много евангелисти са пълни с книги, които посочват недостатъците в еволюцията, обсъждат я само като теория и почти намекват, че тук има конспирация, за да се избегне фактът, че еволюцията всъщност е порочна. За съжаление всички тези книги се основават на заключения, които никой разумен биолог сега не би приел.
Франсис Колинс
Много по-полезно е да се изучават не книгите, а хората.
Франсоа дьо Ларошфуко
Никой не започва да чете книга от 50-та страница. За да прочетем един абзац трябва да започнем да разсъждаваме за авторовия замисъл.
Хадън Робинсън
Само за вас, деца на доктрината и учението, написахме тази работа. Разгледайте тази книга, помислете върху значението, което сме разпръснали на различни места и събрали отново; това, което сме скрили на едно място, сме го разкрили на друго, за да може да се разбере чрез вашата мъдрост.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
За намаляване на риска е необходимо да се избягва портфейл, чиито ценни книжа са силно свързани помежду си. Сто ценни книжа, чиято възвръщаемост нараства и пада почти в унисон, предлагат по-малко защита от несигурната възвръщаемост на една ценна книга.
Хари Марковиц
До 1983 година писах предимно за други психолози и очаквах, че те ще бъдат основната аудитория на моята книга.
Хауърд Гарднър
Който се учи най-много от добра книга, е авторът.
Хосе Бергамин
В живота има три неща, които всеки човек трябва да направи: да посади дърво, да има дете и да напише книга.
Хосе Марти
Тя винаги носеше книга, в случай че трябва да прочете няколко страници, за да избегне нежелания разговор.
Чарлз Фрейзър
Никой никога не надраства Писанието; книгата се разширява и задълбочава с годините ни.
Чарлс Х. Спърджън
Тя затвори книгата и опря бузата си в нея. Все още имаше миризма на библиотека, на прах, кожа, лепило за подвързване и стара хартия, една книга носеше миризмата на стотици.
Шанън Хейл
Книгата миришеше на прах и старо, но носеше и сладък привкус, намек за нещо привлекателно. Тя отвори първата страница и започна да чете, произнасяйки думите с почтителен шепот.
Шанън Хейл
Много пъти съм научавал, че никога не съдиш за книга по корицата. Подобно на хората, вътрешността е важна.
Шанън Хейл
Не можех да си спомня кога за последен път останах буден в скърцащите часове на нощта, защото не можех да оставя книга и това беше трагедия.
Шанън Хейл
В новата ми книга "Раждане" целта ми е да споделя пътя, който съм извървялa в духовната сфера и в сферата на бизнеса и филантропията, за да разкрия съществената връзка между двете.
Шари Арисон
Инвеститорите, които генерират големи печалби за пет години, момчетата, за които пишат книги, трябва да продължават да печелят, нали? Е, не го правят.
Юджийн Фама
Истината на историята е в книгите.
Юрий Мухин
Книжарниците виждат книга от жена и я поставят в секцията за романтика.
Барбара Т. Бредфорд
Книгите са носители на цивилизацията... Те са спътници, учители, магьосници, банкери на съкровищата на ума. Книгите са човечност в печата.
Барбара Тъкман
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
73
Следваща