Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 23
Търсете мъдрост в книги, редки ръкописи и загадъчни стихотворения, ако желаете, но я търсете и в прости камъни, крехки билки и в крясъците на диви птици. Вслушайте се в шепота на вятъра и бученето на водата, ако искате да откриете магия, защото именно тук се пазят старите тайни.
Скот Кънингам
Наскоро се принудих да прочета книга за квантовата физика, просто за да се опитам да науча нещо ново. Бях объркан от средата на първото изречение и оттам всичко тръгна надолу. Единственото нещо, което си спомням да съм го учил, е, че теоретично една паралелна вселена може да се съдържа във върха на игла. Всъщност не знам какво означава това, но сега боравя по-внимателно с иглите.
Стефан Пастис
Факт е, че повече хора гледат телевизия и се сдобиват с информация по този начин, вместо да четат книги. Аз намирам новите технологии и новите начини за комуникация много вълнуващи и бих искал да направя повече в тази сфера.
Стивън Кови
Ето защо написах тази книга: за да покажа как тези хора могат да ни пропият с надежда. Някъде четох, че когато човек участва в действия на общността, здравето му се подобрява. Нещо се случва с него или с нея биологично. Това е като тоник.
Стъдс Търкъл
Никога не си сам когато четеш книга.
Сюзън Уигс
Италия е пълна с исторически сгради. И Европа има голяма история на философията от Гърция до днес. Прочетох всички тези книги и виждам тези сгради и си мисля къде стоя, когато проектирам архитектурата си.
Тадао Андо
Продадох милион книги, защото имам много фенове, а не защото хората ме мразят.
Такър Макс
Имам много фенове в Канада. Там съм продал стотици хиляди книги.
Такър Макс
Книгите са толкова евтини и лесни за получаване, че хората не си правят труда да ги крадат, което е основното правило на пиратството, което музикалният бизнес научи твърде късно.
Такър Макс
Книгата винаги е диалог с други читатели и други книги.
Тим О'Райли
Библията е книгата на моя живот. Това е книгата, с която живея, книгата, с която живея, книгата, с която искам да умра.
Н. Т. Райт
Малко след като издадох първата си книга, бързо открих, че съм ужасен при интервюта.
Том Улф
Защо въобще имаме мозък? Не да пише книги, статии или пиеси; не да се занимава с наука или да пуска музика. Мозъкът се развива, защото е целесъобразен начин за управление на живота в тялото.
Антонио Дамазио
Преди много време прочетох в книга, че родината на жената е навсякъде, където тя се е влюбила.
Антонио Лобо Антунеш
Винаги, когато някой заяви, че е прочел моя книга, аз съм разочарован от грешката. Това е така, защото книгите ми не трябва да се четат в смисъла, който обикновено се нарича четене: единственият начин, по който ми се струва да подхождам към романите, които пиша, е да ги хвана по същия начин, по който човек се разболява.
Антонио Лобо Антунеш
Аз съм доста приличен писател. Идва ми лесно. Не се агонизирам над изреченията. Пиша така, както говоря. Опитвам се да направя добри книги.
Антъни Бурдейн
Обичам да правя книги за деца. Големи деца, малки деца, стари деца и нови.
Тони ди Терлизи
Получавам идеи отвсякъде: филми, книги, филми, природа - влиза в мозъка ми, седи там за известно време и започва да се връща навън.
Тони ди Терлизи
Книгата е паметник на отишли си във вечноста умове.
Уилям Давенант
Обичам спорта, както изглежда всички бостънци. Обичам книгите и филмите, както изглежда всички писатели.
Уилям Ландей
Никога не пиша с мисъл за определена публика. Просто пиша книги, които ми харесват.
Уилям Ландей
Четете Библията, четете Библията! Нека нито една религиозна книга не заема нейно място. Въпреки всичките ми недоумения и страдания, рядко чета друга книга и също толкова рядко изпитвах нужда от друга.
Уилям Уилбърфорс
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
73
Следваща