Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 22
Има момчета, от които бих искал да се уча, но те не биха били подходящи за мен, затова четох техните блогове и книги.
Райън Блеър
Никога не подценявайте клоун с книга.
Рауи Хадж
За мен това е да напиша книга и да разкажа на хората за тази история.
Ребека Склут
Двете неща, на които най-много ми харесва при писането, са първата страница на книга и последната. Това, което е между тях, е много упорита работа.
Рейчъл Гибсън
Наистина е погрешно да се идентифицира писателят с главния герой, като се има предвид, че авторът създава всички герои в книгата. По определени начини аз съм всеки герой.
Рейчъл Къшнър
Писането е начин на живот. Няма значение, че има твърде много книги за броя на читателите по света, които ги четат. Това е начин да бъдеш жив за писателя.
Рейчъл Къшнър
Обичам да посещавам писателски колонии в пасторални условия, където няма какво да се прави, но или да се разхождате, или да четете книга, или да работите върху вашата книга.
Андрю Шон Гриър
Шехерезада е преглеждала книгите, летописите и легендите на предшестващите царе, както и историите, примерите и случаите на отминали хора и неща; наистина се казваше, че тя е събрала хиляди книги с истории, свързани с антични раси и заминали владетели. Беше преглеждала произведенията на поетите и ги знаеше наизуст; тя беше изучавала философия и науки, изкуства и постижения; и тя беше приятна и учтива, мъдра и остроумна, добре начетена и добре възпитана.
Ричард Франсис Бъртън
Няма някакъв славен теоретичен синтез на капитализъм, който можете да запишете в книга и да следвате. Трябва да опипвате пътя си.
Робърт Солоу
Не беше в книгите. Не беше в църква. Това, което трябваше да знам, беше някъде по света.
Робърт Фулам
Във вашия бюджет няма нищо за радост. Без книги, без цветя, без музика, нито дори студена бира. И няма нищо в бюджета ви, което да подарите на някой друг. Ние не помагаме на хора, които нямат по-добри ценности от вас.
Робърт Фулам
Хората умират. Книгите са безсмъртни.
Робърт Харис
Моят живот е наистина отворена книга. Всеки знае всичко за мен.
Род Стюарт
Всеки, който чете книги за съвети за романтиката, има един проблем в началото: лош вкус в литературата.
Роджър Ебърт
По-старите книги бяха доста лекомислени. Но мисля, че повечето от романите ми завършват с дълбока нотка на песимизъм. Сянката сякаш се затваря. Крайният извод не е, че животът е прекрасен и всичко е светло и весело в градината.
Рут Прауър Джабвала
Срещам се с хора и можем да преодолеем разговорите доста бързо, ако са чели книгите ми. Това е страхотен пряк път.
Рут Райшил
Когато искаме да разкажем възможно най-добрата история, да направим възможно най-добрата книга - ние мислим за читателя, а не за нашето его. И тогава сервираме историята. Не обратното.
Сали Лойд-Джоунс
Илюстрираната книга е история, разказана на два езика - слово и изображение. А илюстрацията е входната врата на книгата.
Сали Лойд-Джоунс
Единственото нещо, което бих казал, че ме определя е, че обичам да уча. Вълнувам се от нови неща. Купувам повече книги, отколкото чета или завършвам.
Сатя Надела
Той четеше градът, като книга, като разказ за невидими сгради, погълнати от истории.
Сеес Нотебоом
Мъжете са по-интересни в книгите, отколкото в реалния живот.
Ани Бароуз
Четенето на добри книги ви съсипва, защото се наслаждавате на лоши книги.
Ани Бароуз
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
73
Следваща