Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 20
Четенето е частен акт, частен дори от човека, който е написал книгата. След като романът е там, авторът е извън въпроса. Читателят и книгата имат свои собствени взаимоотношения сега и трябва да бъдат оставени сами, за да решат нещата сами.
Ан Патчет
Сега всичките ми книги идват от идеи на читателите.
Ан Рул
Четете много - стихове, проза, разкази, вестници, всичко. Прочетете книги и стихотворения, които смятате, че ще ви харесат, и някои, които смятате, че може да не са за вас. Може да се изненадате.
Майкъл Морпурго
Може би отчасти трябва да обичаме книгите като родители, баби и дядовци и учители, за да предадем тази страст към историите на децата си. Не става въпрос за тестване и четене на схеми, а за любовни истории и предаване на тази страст на нашите деца.
Майкъл Морпурго
Достъп до книги и насърчаване на навика за четене: тези две неща са първите и най-необходими стъпки в образованието и библиотекарите, учителите и родителите в цялата страна го знаят. Това е право на нашите деца и е и нашата най-добра надежда и тяхната най-добра надежда за бъдещето.
Майкъл Морпурго
Мисля, че има нещо в изучаването на книга, което ще я убие, ако не внимаваш.
Майкъл Морпурго
Книгите, които децата четат, трябва да са за това какво се случва в света.
Майкъл Морпурго
Не се притеснявайте да напишете книга, да станете известен или да печелите пари. Просто водете интересен живот.
Майкъл Морпурго
Героите са ключът към добрата книга. Отне ми няколко романа, за да разбера това.
Майкъл Морпурго
Елементите, които трябва да напиша, са място, бюро, позната стая. Имам нужда от някои от книгите си там, имам нужда от тишина. ... Представям си, докато пиша. Събирам това, което ми трябва, за да имам това нещо живо.
Марк Странд
Четенето на тези книги ме убеди, че законите на нравствеността са относителни, обусловени от географското положение и социалното устройство.
Донасиен Алфонс Франсоа дьо Сад
Не сме ли като два тома от една книга?
Марселин Деборд-Валмор
Непознатите, които говорят над купчини книги, не остават непознати за дълго.
Матю Пърл
Едно от нещата, с които се сблъсках с времето и отново в кариерата си, е схващането, че ако една книга е лесна за четене, е някак лесно да се напише.
Матю Райли
Винаги ме е привличало да пиша за млади читатели. Книгите, които прочетох, докато бях пораснал, остават в съзнанието ми много силно.
Мег Уолицър
Вярвам, че понякога, когато говорим за книги, говорим за голямата картина – колко са уместни.
Мег Уолицър
Говорим за романа, нали? Но може би не сме. Ние говорим за себе си. И предполагам, че това може да започне да се случва, когато говориш за книга.
Мег Уолицър
Правя толкова много ревизии, докато вървя; Чудя се как бих могъл да пиша книги, ако не бях израснала в компютърната епоха. Мисля, че бих била много различен писател. Установявам, че изрязвам и поставям, променям нещата и изтривам цели параграфи постоянно.
Меган Макафърти
Да живееш в света, без да осъзнаваш смисъла на света, е като да се луташ в голяма библиотека, без да докосваш книгите.
Менли Палмър Хол
Всяко добро изследване - независимо дали за наука или за книга - е форма на мания.
Мери Роуч
Много хора ще намерят тази книга за неуважителна. Няма нищо забавно в това да си мъртъв, ще кажат те. А, но има.
Мери Роуч
Да прочетеш книга е все едно да я пренапишеш по свой собствен начин.
Анджела Картър
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
73
Следваща