Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 2
Всичко, което зная за живота си, изглежда съм го научил от книгите.
Жан-Пол Сартр
Една наистина велика книга трябва да се чете в младостта, отново в зрялост и още веднъж в напреднала възраст, както една хубава сграда трябва да се вижда на утринна светлина, по обед и на лунна светлина.
Робъртсън Дейвис
Животните, които са малко, ги вписват в Червената книга, а които са много - в Книгата за вкусна и здравословна храна.
Фаина Раневска
Няма по-очарователна мебел от книгите.
Сидни Смит
Съветите на по-възрастните към по-младите е много вероятно да се окажат също толкова несъстоятелни, както и списъкът със стоте най-добри книги.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Има прекалено много книги, които не съм прочел, прекалено много места, които не съм посетил и прекалено много спомени, които не съм запазил достатъчно дълго.
Ъруин Шоу
Човекът с хубава книга в ръка никога не може да бъде самотен.
Карло Голдони
Истинският университет на нашето време е колекция от книги.
Томас Карлайл
Може би те са прави, поставяйки любовта в книгите. Може би само там й е мястото.
Уилям Фокнър
Там, където са горени книги, скоро ще горят хората.
Хайнрих Хайне
Книгата е градина, овощна градина, склад, парти, компания между другото, съветник, множество съветници.
Шарл Бодлер
Всеки човек има свое минало, скрито в него, като страници на книга, известни само на него; а приятелите съдят само по заглавието.
Вирджиния Улф
Даже лошите книги все пак остават книги и затова са свещени.
Гюнтер Грас
Избавете ме от писатели, които казват, че начинът, по който живеят, няма значение. Не съм сигурна, че лош човек може да напише добра книга. Ако изкуството не ни прави по-добри, тогава за какво е на земята.
Алис Уокър
Ние никога няма да станем цивилизована страна, докато не започнем да харчим повече пари за книги, отколкото за дъвка.
Елберт Хъбард
Книгата е като парче въже; придобива смисъл само във връзка с нещата, които държи заедно.
Норман Казънс
Да си колекционер на книги означава да съчетаваш най-лошите характеристики на наркоман с тези на скъперник.
Робъртсън Дейвис
Причината, че има толкова малко добре написани книги е, че толкова малко хора, които пишат, знаят каквото и да било.
Уолтър Бейджхот
Дойдох да мисля за Европа като книга с твърди корици, за Америка като за меки корици.
Дон ДеЛило
Разликата между написването на книга и излизането по телевизия е като разликата между зачеването и създаването на бебе в епруветка.
Норман Мейлър
Истинската цел на книгите е да впримчват ума, по време на неговото собствено мислене.
Кристофър Морли
От това, което не знаете, би излязла грандиозна книга.
Сидни Смит
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
73
Следваща