Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 19
Не можете да вложите своя живот в книги. Можете да го намерите там.
Алан Бенет
Проблемът с писането на книга за себе си е, че не можеш да се заблуждаваш. Ако пишете за някой друг, можете да разтегнете истината от тук до Финландия. Ако пишеш за себе си, най-малкото отклонение те кара да разбереш моментално, че може да има чест сред крадците, но ти си просто мръсен лъжец.
Граучо Маркс
От векове сме били хранени с лъжици от нашите учители, от нашите власти, от нашите книги, от нашите светии.
Джиду Кришнамурти
Да убиеш добра книга означава почти същото, като да убиеш човек.
Джон Милтън
Иска ми се да мога да напиша книга, която да се чете, докато съществува нашата цивилизация... Бих я оценил много по-високо от всеки бизнес успех, ако мога да допринеса за разбирането на света, в който живеем или, по-добре все пак, ако мога да помогна за запазването на икономическата и политическата система, която ми позволи да процъфтявам като участник.
Джордж Сорос
Писателя е това, което пише, и той става това за което пише. Именно затова аз избягвам да пиша книги, които злото побеждава.
Дийн Кунц
Четенето дава на човек възможността за изход от реалността тъй като отваряйки книгата, аз се потапям в нея, без следа. Това е единствената причина, поради която в детството си аз не избягах от родният ми дом.
Дийн Кунц
Достоевски има цяла книга, посветена на преживяванията на един млад студент обладан от мисълта за убийството на една старица-лихварка. А днес по телевизията всеки ден виждаме гибелта минимум на петдесет човека, и също можете да видите всички тези петдесет смъртни случаи до вас на улицата. След като смъртта се е превърнала в тъмен обект на спекулации в медиите, тя е загубила своето значение.
Емир Кустурица
Ако човек е роден да прави или да говори нещо оригинално, то от четенето на книги той няма да се изгуби.
Ернесто Сабато
Що се отнася до домакинската работа, единственото нещо, което нито една книга за управление на домакинствата никога не може да ви каже, е как да започнете. Или може би имам предвид защо.
Катрин Уайтхорн
Истината може да се намери само в забранените книги. В останалите лъжат.
Клод Адриан Хелвеций
Пиша книгите, за които съм принуден и определено научавам неща за света, когато ги пиша, и се надявам, че други хора ще получат нещо от тях, ще се радват на тях, ще видят света по различен начин, когато бъдат готови.
Колсън Уайтхед
Книга - това е всичко за едно, а вестника - нищо за всичко.
Константин Мелихан
Светът печата книги от 450 години и въпреки това барутът все още има по-голямо разпространение. Няма значение! Печатарското мастило е по-експлозивно: то ще спечели.
Кристофър Морли
Предишните събития, които са очаквали, са били нова книга или нова опера, сега - нов модел автомобил.
Лорънс Оливие
През февруари тази година се върнах в Китай, за да проуча следващата си книга. Властите знаят за моите романи, публикувани на запад, включително последният, Пекинска кома, за студент, застрелян на площад Тянанмън, но досега ми позволиха да се върна.
Ма Дзиен
Животът ми в много голяма степен е повлиян от множество книги, които така и никога не съм прочел.
Ашли Брилиант
Бракът е книга, която с радост се чете в първото издание, по-рядко във второ, а когато поради давност се превърне в класика, губи всякаква стойност.
Бранислав Нушич
За критика, дадена книга е само повод да създаде свое собствено произведение, което въобще не е задължително да има нещо общо с обсъжданата книга.
Оскар Уайлд
Наистина имам късмет с хората около мен. Те ме познават, така че наистина не бъркат проблемите. Те знаят какво е книга и знаят кой съм и знаят разликата между двете.
Ан Енрайт
Написвате книга и завършвате книгата. Това си свърши работата, нали? Печелите Букър и имате съвсем нова работа. Трябва да си нещото, нали? Така че вместо да пишете историята, вие някак си сте историята. И че намерих този вид ужасен.
Ан Енрайт
Имам малка стая за писане. Едната стена е изцяло покрита с книги. И се изправям пред прозореца със затворена завеса, за да спра светлината да пада на компютъра.
Ан Енрайт
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
73
Следваща