Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 18
Наистина аз понякога затварям вратата си и се предавам на книга, но само защото мога отново да отворя вратата и да видя човешко лице да ме гледа.
Мартин Бубер
Една успешна книга не може да си позволи да бъде повече от десет процента нова.
Маршал Маклуън
Книгата - това не е кино и не е фотография, нея не можеш да я възприемеш с очите. Не можеш да пишеш какво виждаш. Трябва да пишеш, какво чувстваш.
Анджей Сапковски
Да напишеш книга - това в някакъв смисъл е да унищожиш предишната.
Мишел Фуко
Трябва да приема ролята си. Никога няма да се убия като Винсент ван Гог. Нито ще рисувам красиви водни лилии като Моне. Не мога да го направя. Аз съм в идиотската роля да бъда човек от детската книга.
Морис Сендак
Пиша книги, които ми се струват по-подходящи за деца и това е добре за мен. Те са по-добра публика и по-строги критици. Децата ви казват какво мислят, а не това, което смятат, че трябва да мислят.
Морис Сендак
Мразя тези електронни книги. Те не могат да бъдат бъдещето... може и да са.. аз ще бъда мъртъв.
Морис Сендак
Има толкова много повече за една книга, отколкото само за четене.
Морис Сендак
Исках да бъда признат за художник, а не само някакъв художник на детски книги.
Морис Сендак
В детството си не помня нито една подходяща детска книга. Не бях изложен на тях.
Морис Сендак
Моята стая е диван, кресло и хиляда и пет книги.
Одри Нифнегър
Написването на лоша книга изисква точно толкова труд, колкото и добрата. Автора също толкова искрено влага в нея душата си.
Олдъс Хъксли
Смъртта - това е постоянен бой. Аз встъпвам с нея в схватка с всеки нов разказ, повест, пиеса... Смърт! Аз ще се боря с нея с моите произведения, моите книги, моите деца, които ще останат след мен.
Рей Бредбъри
Докато на всяка душа не е позволено свободно да изследва всяка книга и верую и догма за себе си, светът не може да бъде свободен.
Робърт Ингерсол
Книгите са невероятно вълшебство, което можеш да носиш със себе си.
Стивън Кинг
Ако времето е ценно, никоя книга, която няма да се подобри при многократно четене, не заслужава да бъде прочетена изобщо.
Томас Карлайл
Предговорът е най-важната част от книга. Дори рецензентите четат предговора.
Филип Гедала
Ако в други земи пресата и книгите и литературата от всякакъв вид са цензурирани, ние трябва да удвоим усилията си тук, за да ги запазим свободни.
Франклин Делано Рузвелт
Остави ми книгите. Това е всичко, което имам.
Франц Кафка
Преводачът трябва да е духовно надарен човек, защото трябва да вижда в книгата най-значимото и най-доброто и да го възпроизвежда.
Хайнрих Хайне
Най-добрите книги са тези, за които читателите смятат, че биха могли да ги напишат сами.
Блез Паскал
За мен страхът от смъртта не е страх от небитието. Това е страхът, че няма да успея да прочета всички хубави книги, да видя всички добри пиеси, да гледам всички добри филми и да посетя всички интересни места.
Виго Мортенсен
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
73
Следваща