Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 17
Когато се свършат донкихотите, ще се затвори и книгата на Историята. В нея повече няма да има какво повече да се чете.
Иван Тургенев
Отшелник без книги и мастило е жив мъртвец.
Алфред Нобел
Учебникът може да се определи като книга, непригодна за четене.
Джордж Бърнард Шоу
Причината, поради която писателят пише една книга е – да я забрави. Причината, поради която читателят чете една книга е – да я запомни.
Томас Улф
Имах приятел, който работеше в болница. Той ми разказваше, че в последните си мигове хората не говорят за своя успех, за наградите си, за книгите, които са написали, или за това какво са постигнали. Говорят само за любовта си и за съжаленията, които носят в душите си. Мисля, че това казва всичко.
Брад Пит
Никога не съм писала книгите си единствено за деца.
Памела Травърз
Беше особено добра вечер да започнеш книга.
Туве Янсон
Добрите книги казват истината, дори да са за неща, които не са били и никога няма да бъдат. Те просто показват истината по различен начин.
Станислав Лем
С няколко цветя в моята градина, половин дузина рисунки и няколко книги, аз живея без завист.
Лопе де Вега
Задължителна книга е не тази, която мисли като теб, а онази, която те кара да мислиш. Няма книга в света, която да е равна на Библията в това отношение.
Харпър Ли
Не бих искал да бъда персонаж в някоя от моите книги.
Иън Банкс
Много, много лесно е да не бъдеш обиден от книга. Просто я затваряш.
Салман Рушди
Може би няма дни от нашето детство, които да сме изживели по-пълно от тези, прекарани с любима книга.
Марсел Пруст
Авторът пише само половината от книгата; другата половина се пише от читателя.
Джоузеф Конрад
Всеки има книга вътре в себе си, но в повечето случаи тя трябва да остане там.
Кристофър Хитчънс
Жалко, че не са измислили награда за тези писатели, които са успели да се въздържат от съблазънта да подарят на света още една негодна книга.
Уилям Сароян
Книгата създава значение, значението създава живот.
Ролан Барт
Животът е прекалено кратък за четене за лоши книги.
Джеймс Джойс
Лошите книги създават лоши навици, но лошите навици създават добри книги.
Рене Декарт
Не вярвам, че има опасни писатели. Опасността на някои книги се крие не в самите книги, а в емоциите на техните читатели.
Октавио Пас
Любовта към книгите е сред отбраните дарове на боговете.
Артър Конан Дойл
Ако плащате на дете долар, за да прочете книга, както някои училища са се опитали, вие не само създавате очакване, че четенето ви прави пари, вие също рискувате да лишите детето завинаги от стойността му. Пазарите не са невинни.
Майкъл Сандел
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
73
Следваща