Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 16
Всички тези книги са публикувани на Небето.
Алън Гинсбърг
Книгите му бяха най-близкото нещо, което имаше до мебелите, и той живееше в тях по начина, по който другите мъже живеят в кресла.
Лаура Хиленбранд
Има два метода за литературно изследване на всяка книга - първият е изследването на нейната мисъл и емоция; втората само тази на нейната изработка. Студент по литература трябва да изучава част от Библията и от двете гледни точки.
Лафкадио Хърн
Прочетете хиляда книги и твоята реч ще тече, като река.
Лиза Сий
Това беше груба, брутална и нарочно грозна книга. Това обаче беше честна книга.
Лима Барету
Исках да изтегля книга, да я отворя правилно и да поглъщам страница след страница.
Лори Халсе Андерсен
Завършването на книги - и напускането на света, който сте създали - винаги е вид емоционално преживяване. Обикновено плача.
Лорън Оливър
Старите книги оказват странно очарование за мен – миризмата им, усещането им, историята им; чудейки се кой може да ги е притежавал, как са живели, какво чувстват.
Лорън Уилиг
Не покровителствайте веригите книжарници. Всеки път, когато видя някой автор да планира да чете и подписва книгите си във книжарници от верига, чувствам, че му казвам, че намушква независимите книжарници в гърба.
Лорънс Ферлингети
След като прочетете книга, която ви интересува, част от нея винаги е с вас.
Луис Л'Амур
Чел съм книгите си от много светлини, запазвайки красотата им, остроумието или мъдростта си срещу тъмните дни, когато нямах нито книга, нито място за четене.
Луис Л'Амур
Това, което ме учудва, е, че повечето дни се чувстват безполезни. Изглежда не постигам нищо - само няколко страници, повечето от които не изглеждат много добри. И все пак, когато обединя всички тези пропилени дни, някак си завършвам с книга, с която много се гордея.
Луис Сакър
Какво би могло да бъде по-голям лукс от диван, книга и чаша кафе?
Антъни Тролъп
Когато писателите умрат, те стават книги, което, в края на краищата, не е толкова лошо превъплъщение.
Хорхе Луис Борхес
Стойността на една книга се измерва с това, което вземате от нея.
Джеймс Брайс
Книгите чети, ала помни - книгата си е книга, но ти си поразмърдай своя ум.
Максим Горки
Книгите, който прелистваме най-малко и с най-голямо пристрастие, са книгите на нашите колеги.
Дени Дидро
Благодаря на небето, че една от малкото грешки, които не съм направил, е да говоря за ненаписаните си книги.
Джон льо Каре
Да видите книгата си, филмирана в киното, е все едно да видите своя вол във вид на кубчета за бульон.
Джон льо Каре
Всяка една от моите книги ме убиваше малко по малко.
Норман Мейлър
Книгите са един по-добър свят на този свят.
Александър Смит
Никога не чета книга, преди да я прегледам – така запазвам своето безпристрастие.
Сидни Смит
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
73
Следваща