Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 15
Книгите имат душа. Или поне такива романтици като мен са склонни да го мислят.
Дъглас Рушкоф
Самотата беше научила Хариет, че винаги има някой, който разбира - толкова често те бяха мъртви и в книга.
Ева Ибътсън
Животът за мен е непрестанно търсене, придобиването на нови книги, музика, филми "смилането им", преживяване и възможно връщане или обратно "в боклука".
Егор Летов
Трудно е да видите филм, който е направен от книга, която наистина сте обичали, защото това е толкова различно преживяване.
Ед Харис
Светът съществува, понеже съществува книгата.
Едмон Жабес
Къде е книгата? В книгата.
Едмон Жабес
Книги навсякъде. По рафтовете и в малкото пространство над редиците книги и по цялото пода и под столовете, книги, които съм чел, книги, които не съм чел.
Една О'Брайън
Никой човек не може да бъде наречен неприятел, който има Бог и приятелството на добрите книги.
Елизабет Браунинг
Във времена на бури и бури, на нерешителност и запустение една книга, която вече е позната и обичана, прави по-добро четене от нещо ново и неопитвано... нищо не е толкова затоплящо и дружелюбно.
Елизабет Гаудж
Книгите - нашите последни приятели, които не ни лъжат, винаги остават с нас и не ни укоряват за нашата възраст.
Емил Фаге
Знаеш ли, сега потъва. Отне ми много време да осъзная - и потъва - колко важна е тази книга. И сега имам определено разстояние. Направих го толкова отдавна.
Ерик Карл
Това е меланхолична илюзия на онези, които пишат книги и статии, че печатаната дума оцелява. Уви, рядко се получава.
Ерик Хобсбом
Проблемът за религията и проблемът за православното християнство не са едно и също нещо. Голяма част от това, което виждаме около себе си днес на неверие и критика, както и на отрицанието на нашите така наречени истини, се основава на факта, че религията е била до голяма степен изместена от вярата и доктрината е заменила живия опит. Именно този жив опит е основният елемент на тази книга.
Алис А. Бейли
Много истини за живия свят са записани в лоши книги; просто са зле написани.
Йозеф Рот
Идеята на всеки за страхотна книга е различна, разбира се. За мен това е този, който кара челюстта ми да пада на всяка страница, написаното е толкова оригинално.
Карл Хайасън
Когато аз управлявам света, библиотекарите ще бъдат освободени от трагедия. Дори по-малките им скърби ще продължат само толкова дълго, колкото можете да извадите книга.
Карън Джой Фаулър
Животът е книга, и пред мен чакат хиляди страници, които аз още не съм прочела.
Касандра Клеър
Любовта ти към мен беше като непрочетена книга.
Каунти Кълън
Книгата не свършва, когато приключите с писането.
Клеър Томалин
Исках да бъда поет като дете и имам стена в кабинета си, посветена на книгите с поезия, всички по азбучен ред, която всеки ден ми напомня за моя провал.
Колм Тойбин
Важно е да намерите издател и също толкова важно да не бъдете забелязани до вашата трета или четвърта книга.
Колм Тойбин
Книгите трябва да бъдат тежки, понеже в тях е скрит целия свят.
Корнелия Функе
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
73
Следваща