Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 14
Книгите за мен са дом. Книгите не правят дом - те са едно, в смисъл, че точно както правите с врата, отваряте книга и влизате вътре. Вътре има различен тип време и различен тип пространство.
Джанет Уинтерсън
Книгите и вратите са едно и също нещо. Отваряте ги и преминавате в друг свят.
Джанет Уинтерсън
Нали, когато непознати и приятели идват да се обадят, изправят възглавниците, ритат книгите под леглото и прибират писмото, което пишете? Колко от нас искат някой от нас да ни види такива, каквито сме в действителност? Не е ли огледалото достатъчно враждебно?
Джанет Уинтерсън
Да, историите са опасни, тя беше права. Книгата е вълшебен килим, който ви отвежда на друго място. Книгата е врата. Отваряш я. Пристъпваш. Връща ли ти се?
Джанет Уинтерсън
Ако вашата книга не ви държи в нощта, когато я пишете, тя няма да поддържа никого през нощта да я чете.
Джеймс Мичънър
Технологиите трябва да улеснят живота ни, като ни позволяват да правим нещата по-бързо и ефективно. Но твърде често изглежда, че затруднява нещата, оставяйки ни дистанционно управление с петдесет бутона, цифрови фотоапарати със стотици загадъчни функции и ръководства за дължина на книги и автомобили със системи за табло, достойни за космическата совалка.
Джеймс Суровецки
Лудостта е да живееш живота си според някаква книга, написана от някой, който не можеше да си представи какъв би бил животът ти.
Джеймс Фрей
Каквито и да са трудностите в живота ми, аз все още живея в много привилегировано положение. Страхът е да не знаеш откъде идва следващото ти ядене. Страхът е да видиш как едно дете се наранява. Страхът е да гледаш някой, когото обичаш, да губи. Страхът е да знаете, че вие сами ще умрете. Но в това, което правя, няма страх. Пиша книги.
Джеймс Фрей
Аз съм от онези откачени хора, които всъщност четат книги.
Джейсън Момоа
Не можете да обичате библиотека с електронни книги. Не можете да обзаведете стая с електронни книги.
Джоана Тролъп
Когато един човек умре, една глава не се откъсва от книгата, а се превежда на по-добър език.
Джон Дън
Искам да напиша книга, която е историята на комедията.
Джон Клийз
Това е дълга книга, не само на страници.
Джон Ролс
Книгите - най-доброто противоотрова срещу блатния газ на скуката и празнотата.
Джордж Стайнър
Всеки път, когато чуете някой да чете вашата книга и да я харесва, никога не сте сигурни дали това ще последва с подобна забележка от някой друг. Може би имам ниски очаквания, но всеки път, когато чуя някой да каже "Хареса ми вашата книга", не знам дали това ще се случи отново.
Джошуа Ферис
Открих, че рецептите в повечето - във всички книги, които имах, наистина не са адекватни. Не са ти казали достатъчно ... Няма да направя нищо, освен ако не ми се каже защо го правя. Така почувствах, че имаме нужда от по-пълни обяснения, така че ако следвате някоя от тези рецепти, тя трябва да се окаже точно както трябва.
Джулия Чайлд
Първото изречение на книга е ръкостискане, може би прегръдка.
Джумпа Лахири
За да напишеш книгата, която искаш да напишеш, в крайна сметка трябва да станеш човекът, който трябва да станеш, за да напишеш тази книга.
Юнот Диаз
През цялото това време рисувах - особено във Франция, разбира се - така че, когато се върнах, баща ми ми даде възможност да направя корица за една от книгите, които публикува.
Дик Бруна
Направих общо около 2000 корици, за всякакви книги - от Шекспир до Джеймс Бонд - и винаги съм имал идеята, че трябва да дам 100%, независимо кой е авторът.
Дик Бруна
На света има много добри книги, но тези книги са добри само за тези хора, които умеят да ги четат.
Дмитрий Иванович Писарев
По-добре е да познавате една книга дълбоко, отколкото сто повърхностно.
Дона Тарт
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
73
Следваща