Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 13
Бях много наблюдателно дете. Момчетата в книгите ми са базирани на момчета в моя квартал, които растат.
Бевърли Клиъри
Една дъждовна неделя, когато бях в трети клас, вдигнах книга, за да разгледам снимките и открих, че въпреки че не исках, чета. Оттогава съм читател.
Бевърли Клиъри
Не е задължително да започвам с началото на книгата. Просто започвам с частта от историята, която е най-жива във въображението ми и работя напред и назад оттам.
Бевърли Клиъри
По отношение на една повествователна документална книга, когато описваш сцени, за които имаш множество източници и за които имаш различни източници, и решаваш да избереш път, който да събере цялата тази информация, е, да, определено ще има бъдете малко на автора в това. Но в това няма нищо лошо.
Бен Мезрич
Истинският инвеститор почти никога не е принуден да продава акциите си, а през цялото останало време той е свободен да пренебрегне текущата ценова котировка. Той трябва да му обърне внимание и да действа в съответствие с него само до степента, до която отговаря на неговата книга, и не повече. По този начин инвеститорът, който си позволява да бъде притиснат или неоснователно разтревожен от неоправдани пазарни спадове в неговите притежания, погрешно трансформира основното си предимство в основен недостатък. Този човек би бил по-добре, ако акциите му изобщо нямаха пазарна котировка, тъй като тогава щеше да му бъде спестено душевното страдание, причинено му от грешките в преценката на други хора.
Бенджамин Греъм
Мога да ви кажа това, ако не бяха хонорарите ми за книги, щях да остана в дълг.
Бени Хин
Моите рецепти не са насочени към жени; книгите ми се продават за жени, защото жените са най-големият пазар за отслабване, управление на теглото и поддържане на теглото и за готвене.
Бетани Франкел
Все още може да има друга книга на Уотъргейт. Мислех, че книга за последиците от Уотъргейт и неговото въздействие може да бъде направено, може би от мен или някой друг.
Боб Удуърд
Написах неща, които републиканците и демократите и всякакви фигури или мразят, или се чувстват много неудобно. Защото, правейки тези дълги проекти и книги, вие се доближавате до костите. И не ми се обаждат и не ме молят за вечеря.
Боб Удуърд
Страхът от провал е толкова голям, не е чудно, че желанието да постъпват правилно за нечии деца доведе до цяла библиотека от книги, предлагаща съвети как да ги отгледаме.
Бруно Бетелхайм
Точно както има висши същества, които разпространяват духовни послания в атмосферата чрез книги, филми, музика и други средства за масова информация, има същества от демонична природа, които се опитват да забавят прогреса на тази планета чрез тези медии. Излагането на книги и медии от този тип може да има отрицателен ефект върху вас. ... За да противодействат на това, някои от съществата от по-висша природа пишат книги или наблюдават писането на книги, които подобряват духовното развитие на човека.
Бхакти Тиртха Свами
Едва през шести век, след като император Юстиниан обяви, че прераждането вече не е приемливо и ще се счита за еретична доктрина, християните започнаха да го осъждат. Писанията на по-ранни християни като Свети Йероним през четвърти век обясняват, че прераждането се е смятало за езотерична доктрина, която трябва да бъде разбирана и защитавана от християнската философия. През втори век Ориген обсъжда темите за прераждането в книгата си, озаглавена "Върху първите принципи", която все още е достъпна в библиотеката днес. Докато изследваме различни писания, все още можем да намерим намеци за прераждане във всички тях.
Бхакти Тиртха Свами
Ще кажа, че съм сумата от моите книги.
В. С. Найпол
Но всичко ценно за мен е в книгите ми.
В. С. Найпол
Написалият добра книга никога не умира.
Валтер Мьорс
Аз съм старомодна и мисля, че четенето на книги е най-славното забавление, което човечеството все още е създало.
Вислава Шимборска
Дори най-лошата книга може да ни даде нещо за размисъл.
Вислава Шимборска
Ние сме родени невежи, невежи умираме, но понякога успяваме да научим нещо важно и да го предадем на другите - или да го запишем в книга.
Грег Беър
Открих отдавна, че ако пишеш книга за котки или кучета, всички те обичат, но ако се осмелиш да напишеш книга за хората, целият ад се разпада. Невъзможно е да напишете нецензурирана, честна книга за човешкото поведение, без да обидите поне част от аудиторията си. Ако смятате, че трябва да кажете основна истина, тогава трябва да я кажете и да сте готови да понесете неизбежните критики.
Дезмънд Морис
Защо хората не могат просто да седят и да четат книги и да бъдат мили помежду си?
Дейвид Балдачи
Твърде много думи за една книга - истината може да е по-странна от измислицата, но се нуждае от по-добър редактор.
Дейвид Бениоф
По същество има две неща, които ще ви направят мъдри - книгите, които четете, и хората, които срещате.
Джак Канфийлд
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
73
Следваща