Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 11
Има добри книги и има лоши, точка, това е разликата.
Нортън Джъстър
Единственото друго нещо, което смятам за важно е: Не пишете книга и не започвайте книга с очакването да предадете послание по много важен начин.
Нортън Джъстър
Обичам да давам и да получавам много стари книги.
Огастин Бъроуз
Знаех, че ако пиша нова книга на всеки шест месеца или всяка година, ако продължа да чета страхотни книги, в крайна сметка ще напиша нещо, достойно за публикуване. Разбрах, че може да съм на четиридесет, петдесет или дори на шестдесет, но бях уверен, че това ще се случи.
Огастин Бъроуз
Песните няма да спасят планетата, но не и книги или речи.
Пийт Сийгър
Преподавам курс по сценарий в Колумбия, но никога не съм взимал курс и никога не съм чел книга за това!
Пол Шрейдър
Започвам книга с образи, повече отколкото с идея или герой. Някакъв поетичен образ.
Рейчъл Къшнър
Най-добрата кинозала в света е мозъка, и ти разбираш това, когато четеш хубава книга.
Ридли Скот
Защо да купувате книга, когато можете да се запишете в библиотека?
Рики Джървейс
Някои автори много трудно разбират, че за да бъдат верни на духа на книгата, почти винаги е невъзможно да останат верни на текста. Трябва да направите промени.
Ричард Русо
Книгите ми са елегични в смисъл, че са оди за нация, която дори аз понякога мисля, че вече може да не съществува, освен в паметта и въображението ми.
Ричард Русо
Голяма част от моите герои във всичките ми книги имат саморазрушително желание. Те ще направят точно това, за което знаят, че е грешно, ще получат перверзна наслада, като направят грешното.
Ричард Русо
Книгите всъщност не ви учат нищо ново. Книгите само ви помагат да видите какво вече е вътре във вас. Това е просветление.
Робин Шарма
Какъв човек ще станеш след пет години, определяйки два основни фактора: хората с които общуваш, и книгите, които четеш.
Робин Шарма
Ако ще има SAT, вероятно е практично да се инвестира в книга или може би в курс, но съжалявам, че отидох на някои часове, които децата ми взеха, и в училище беше ясно какво правят беше просто SAT обучение.
Робърт Дж. Стърнбърг
Ако сравним интелигентността с растение, тогава книгите са като пчели, пренасящи оплодителния прашец от един ум на друг.
Робърт Лоуъл
Никога не съм чувал за някой, който е бил наистина грамотен или който някога наистина е обичал книги, който е искал да потисне някоя от тях.
Робъртсън Дейвис
Страхотната книга за вас е книгата, която има да ви каже най-много в момента, в който четете. Нямам предвид книгата, която е най-поучителна, а книгата, която храни духа ви. И това зависи от вашата възраст, вашия опит, вашите психологически и духовни нужди.
Робъртсън Дейвис
Истинското образование трябва да се състои в извличане на доброто и най-доброто от нашите собствени ученици. Какви по-добри книги могат да бъдат от книгите на човечеството?
Сесар Чавес
Интересно нещо за групите книги, струва ми се, е, че няма връзка между блестяща книга и блестяща дискусия. Първото изглежда понякога дори подкопава второто.
Стейси Шиф
Първата ми книга беше книгата, която промени живота ми.
Стивън Амброуз
Любимата ми книга е последната отпечатана, която винаги е по-добра от предишните.
Стивън Амброуз
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
73
Следваща