Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Книга" - страница 10
Затова реших, че би било достойно и много полезно нещо да сведа цялото това велико изкуство до пълна и подредена форма на представяне и след това в различни книги да определя и обяснявам необходимите характеристики на различните отдели.
Витрувий
Спалните и библиотеките трябва да имат източно изложение, тъй като предназначението им изисква утринна светлина, а също и защото книгите в такива библиотеки няма да се разлагат.
Витрувий
В продължение на 10 или 11 години имах деца, написах четири или пет книги и работех през цялото време.
Ан Енрайт
Имам рафт с книги за комфорт, които чета, когато светът се затвори в мен или се случи нещо неприятно.
Ан Маккафри
Бях много повлиян от Вълшебната планина. Това е книга, която ми оказа огромно влияние. Обичах това като форма за роман: поставете куп хора на красиво място, дайте им на всички туберкулоза, накарайте всички да останат в спален чувал от козина няколко години и да видите какво ще се случи.
Ан Патчет
Не пиша за публика, не мисля дали книгата ми ще се продава, не я продавам, преди да завърша писането си.
Ан Патчет
Чували ли сте някога израза: Извърви една миля в моите обувки и после ме съди? И пишете свои собствени книги.
Ан Рул
Искам да предупредя потенциалните жертви. Много от тях са жени и много от тях са бити жени. Това е кауза за мен. Когато погледна назад обаче, толкова много от книгите, които съм написал, са за съпруги, които просто не могат да се измъкнат.
Ан Рул
Историите те карат да мислиш и да мечтаеш; книгите те карат да искаш да задаваш въпроси.
Майкъл Морпурго
Ако зрител с философски ум, някой, свикнал да чете книги, получи същата информация във филм, той може да не я разбере напълно.
Мануел Пуиг
Не съм бил от типа писатели, за които са написани академични изследвания с дълги книги.
Мануел Пуиг
Рецензиите на книги никога не са ми помагали. Повечето от тях са сгрешили в своите интерпретации и работата им е загуба на време.
Мануел Пуиг
Има благородни книги, но човек иска понякога дъха на животът.
Маргарет Фулър
Книгите трябва да се пишат от читателя. Най-добрият читател чете със затворени очи.
Марина Цветаева
Книгата трябва да бъде изпълнена като соната. Буквите са ноти. Във волята на читателя е да я осъществи или изкриви.
Марина Цветаева
Винаги работя от очертания, така че знам всички широки събития и някои от по-фините детайли, преди да започна да пиша книгата.
Мерседес Лаки
Изпращането на книга в света е много като да изпратите детето си на първия ден от детската градина. Надяваме се другите деца да играят добре и тя да се сприятелява.
Мичел Зукоф
Съзерцавай устройството на този свят, слушай думите на мъдрите, и взимай всичко красиво и добро като свое. Опирайки се на това, отворете своя собствена врата към истината. Не пренебрегвайте истината, която е право пред теб. Изучавай течението на водата в ручея, плавно и свободно обгръщащо камъните. Учете също и от свещените книги и помъдрелите хора. Всичко около теб - даже горите, реките, тревите и дърветата трябва да бъдат твои учители.
Морихей Уешиба
Понякога когато отвориш книга, времето спира.
Нед Визини
Когато най-накрая попаднах на правилната книга, чувството беше насилствено: отвори дупка в мен, която направи живота по-опасен, защото не можех да контролирам това, което идваше през нея.
Никол Краус
Как можех аз, който обичах живота толкова интензивно, да се оставя да се заплета толкова дълго в онова мръсно покритие от книги и хартия, почерняло с мастило!
Никос Казандзакис
Начинът, по който се чете една книга, което ще рече, качествата, които читателят внася в книгата, могат да имат толкова общо с нейната стойност, колкото всичко, което авторът влага в нея.
Норман Казънс
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
73
Следваща