Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 9
Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс
Киното дава на човек ново чувство. Той може да слуша с очите. Времето на изображенията е дошло!
Абел Ганс
Насърчаването на младите хора да вярват в себе си и да намерят собствения си глас, независимо дали става дума за писане, драма или изкуство, е толкова важно, за да даде на младите хора чувство за собствена стойност.
Майкъл Морпурго
Беше приятно да се откроявам в тъмнината, във влажната трева, с настъпването на пролетта и чувството в сърцето ми за неизбежно бедствие.
Майкъл Шейбон
Отсъствието на чувство за хумор се счита за заболяване.
Максим Аверин
Човек винаги действа, чувства и действа в съответствие с това, което си представя за истина за себе си и за околната среда.
Максуел Малц
Направете си труда да спрете и да помислите за чувствата на другия човек, неговите гледни точки, неговите желания и нужди. Помислете повече за това какво иска другият и как трябва да се чувства.
Максуел Малц
Когато една жена се издига в слава, нейната енергия е магнетична, а чувството й за възможност е заразно.
Мариам Уилямсън
Измамно е да се постави всеки интерес към живота в зависимост от такива бурни чувства, като любовта.
Мария Кюри
Болката от това да си сам е напълно извън този свят, нали? Не знам защо, но толкова много разбирам чувствата ти, че всъщност боли.
Масаши Кишимото
Емпатията е способността да резонира с чувствата на другите. Когато срещнем някой, който е радостен, ние се усмихваме. Когато сме свидетели на някой, който изпитва болка, ние страдаме в резонанс с неговото или нейното страдание.
Матийо Рикар
За поезията идеята - това е всичко... Поезията вкарва чувство в идеята...
Матю Арнолд
Аз съм песимист. Но аз съм песимист с чувство за отговорност.
Мейнард Джеймс Кийнан
Смъртта не е настъпила, след живота - тя участва в самия живот. В нашия духовен живот винаги има мъртви или отпадъчни продукти от ежедневието. И често, човек се сблъсква с факта, че тези мъртви отпадъци заемат цялото пространство на живота, без да оставят в него място за живи чувства, за живи мисли, за истински живот.
Мераб Мамардашвили
Страхът е най-самотното чувство. Можете да сте в тълпата от хора, но ако се страхувате, вие сте сами.
Мишел Пейвър
Нараних чувствата й, и го разбрах по-късно; Не знаех, че имам тази сила.
Нед Визини
Всеки, който мрази нещо, се чувства заплашен от това. Човек, който казва, че мрази феминизма (а) не разбира или не познава феминизма и (б) се плаши от могъщи жени. Повечето атаки идват от страх.
Нийл Строс
Държането за ръце, например, е начин да запомните какво е чувството да не казвате нищо заедно.
Никол Краус
Понякога имам чувството, че сме просто куп навици. Жестовете, които повтаряме отново и отново, те са просто нашата нужда да бъдем разпознати. Без тях щяхме да бъдем неидентифицирани. Трябва да се преоткриваме всяка минута.
Никол Краус
Мразя чувствата. Защо трезвостта трябва да идва с чувствата?
Огастин Бъроуз
Аз отдавна съм решил за себе си: че колкото по-голяма е аудиторията на артиста, толкова повече той трябва да чувства отговорност за това, което прави.
Олег Янковски
Завистта разрушава организма на този, който се поддава на това чувство.
Парацелз
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
74
Следваща