Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 8
Властта и популярността са вид тумор, който, нараствайки, убива чувствата на своята жертва.
Хенри Адамс
Не мисля, че някой, чийто разведен някога може да ви каже, че разводът е лесен или забавен или се чувства като нещо различно от огромен провал.
Шарън Стоун
Това, което ни позволява като хора да преживеем психологически живота на земята, с цялата му болка, драма и предизвикателства, е чувството за цел и смисъл.
Барбара де Анджелис
Хумор - това е чувство за дистанция.
Бертолт Брехт
Да, аз не само умея сама да се смее себе си, но и обичам да разказвам, кога и как съм изглеждала абсурдно и смешно! Човек, умееш и обичаш понякога да се надсмее на себе си е приятен човек, такъв който не страда от раздуто самолюбие и има чувство за хумор. Това е достойно качество.
Бритни Спиърс
Моралното негодуване е техника с помощта на която можеш да изпълниш всеки идиот с чувство за собствено достойнство.
Виктор Пелевин
Мисля, че колкото повече човек обича, толкова по-силно иска да действа: любов, която остава само чувство аз не мога да нарека истинска любов.
Винсент ван Гог
Във всяка шега има обратна страна - чувствата на този с когото са се пошегували.
Греъм Грийн
Може би единственото място, където човек може да се чувства наистина защитен, е в затвора с максимална сигурност, с изключение на непосредствената заплаха от освобождаване.
Джърмейн Гриър
С риск да изглеждате нелепо, нека кажа, че истинският революционер се ръководи от страхотно чувство на любов. Невъзможно е да се мисли за истински революционер, който му липсва това качество.
Ернесто Че Гевара
Любовта е най-доказаният начин да преодолеете чувството за срам.
Зигмунд Фройд
Принципите... представляват не само спекулативно правило, но и осъзнато чувство.
Имануел Кант
Не се бойте да порастнете: във всяка възраст си има своя прелест. Отминалите години не са само трудности и загуби, а преди всичко опит, мъдрост, чувство за хумор, спокоен и трезв поглед на всичко произтекло в живота.
Катрин Деньов
Какви са отличителните признаци на истински човешкото в човека? Разум, воля и сърце. Съвършения човек притежава сила на мисълта, силна воля и сила на чувствата. Силата на мисълта е светлината на знанието, силата на волята - енергията на характера, силата на чувствата - любов.
Лудвиг Фойербах
Помислете за мисли, които ви правят щастливи. Правете неща, които ви карат да се чувствате добре. Бъдете с хора, които ви карат да се чувствате добре. Яжте неща, които карат тялото ви да се чувства добре. Вървете с темпо, което ви кара да се чувствате добре.
Луиз Хей
Никой не е казал, че си длъжен да се усмихваш, но чувството за хумор може да ти помогне да пренебрегнеш непривлекателното, да изтърпиш неприятното, да се справиш с неочакваното и да се усмихваш през целия ден.
Ан Ландърс
Чувството само по себе си все още не представлява поезия; трябва чувството да бъде родено от идея и да изразява идея. Безсмислените чувства са даденост на животните, но те унижават човека.
Висарион Белински
Ако изборът в любовта се решаваше само от волята и разума, тогава любовта не би била чувство и страст. Наличието на елемента на непосредственост се забелязва и в най-разумната любов, защото от няколко еднакво достойни лица се избира само едно и този избор се основава на неволното влечение на сърцето.
Висарион Белински
Чувствата не мамят. Мамят само съставените по тях съждения.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Основата на хорските нрави съвсем не се заключава в умозрителните принципи, а във вкусовете и чувствата.
Клод Адриан Хелвеций
Понякога само наказанието пробужда чувството за вина.
Лешек Кумор
Най-доброто, което пазя у себе си, е живото чувство към хубавите хора.
Михаил Пришвин
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
74
Следваща