Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 7
Нуждата е нашето шесто чувство, което често заглушава всички останали.
Мориц Готлиб Сафир
Събитията, влияейки на човека, не изменят равномерно различните, забелязвани у него, слоеве от понятия и чувства. Времето стърже и ни разкопава, както землекопа почвата, и така открива нашата нравствена геология.
Иполит Тен
Никога не преувеличавайте, но изразявайте умерено чувствата си.
Тереза Авилска
Древните гърци не случайно казвали, че последният и най-голям дар на боговете за човека е чувството за мярка.
Иван Тургенев
Миналото е отечеството на човешката душа. Понякога ни овладява тъка по чувствата, които някога сме изпитвали. Дори мъка по някогашната скръб.
Хайнрих Хайне
Ако хората имаха повече чувство за хумор, бихме живели в съвсем друг свят.
Уди Алън
Понякога имам чувството, че миналото и бъдещето ме притискат толкова силно от двете страни, че не остава никакво място за настоящето.
Ивлин Уо
Медитацията е пламък, горящ интензивно, без да оставя пепел. Думата, чувството, мисълта винаги оставят пепел и да се живее на пепелище – това е животът на този свят.
Джиду Кришнамурти
Истинският ентусиазъм е хубаво чувство, на чийто блясък се възхищавам всеки път, щом го зърна.
Шарлот Бронте
Кой може да начертае различните сили, действащи в една душа? Човекът е голяма дълбочина, Господи. Космите на главата му са много по-лесни за преброяване, отколкото чувствата му, движенията на сърцето му.
Августин
Поддържам, че отношението наистина предхожда твърденията, чувствата идват пред фактите.
Марвин Мински
Безброй обърквания и чувство на отчаяние неизменно се появяват в периоди на голям технологичен и културен преход.
Маршал Маклуън
Моята майка ме е възпитала в мен чувство за безгранична любов. Възможно е да съм била непоносима в младоста си, но сега аз съм любеща.
Анджелина Джоли
Възхищавам на всеки със собствено чувство за личен стил.
Никол Ричи
Музиката изразява чувство и мисъл, без език; тя беше отдолу и преди речта и е над и отвъд всички думи.
Робърт Ингерсол
Подсъзнанието ни няма чувство за хумор, не се шегува и не може да направи разликата между реалността и въображаемата мисъл или образ. Това, за което непрекъснато мислим, в крайна сметка ще се прояви в живота ни.
Робърт Колиър
Ако умишлено се опитвате да създадете бъдеще, което се чувства безопасно, вие умишлено ще пренебрегнете бъдещето, което е вероятно.
Сет Годин
Презрението трябва да бъде най-мълчаливото от всичките ни чувства.
Антоан дьо Риварол
Имам чувството, че съм в ръцете на Черния Исус, а той е бил с мен през целия си живот, за да ме води там, където трябва да бъда.
Тупак Шакур
Силата на характера често не е нищо по различно, от слабост на чувствата.
Артур Шницлер
Щастието е чувството на свобода от болката.
Артур Шопенхауер
Грижата за другите, излагането на риск от чувства и оставянето на въздействие върху хората носи щастие.
Харолд Кушнер
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
74
Следваща