Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 66
Всяко чувство се преживява по-остро в контраст с неговата противоположност. Независимо дали е тъга или щастие, напрежение или релаксация, самота или приятелство. Кой е човек без другите? Без сравнение никой и нищо не може да се знае.
Логан Бел
Цялата луда работа сякаш извади от вътрешностите ми най-лошото в мен – най-лошите ми страхове – най-лошите аспекти на характера ми – най-лошите ми несигурност и чувство на срам и вина. Тогава не го знаех, но точно това трябваше да се случи. Точно това е Соломоновата магия. Най-лошото в мен беше моят проблем. Най-лошото в мен беше демонът. Когато най-накрая ми просветна, че успях да предизвикам демона и най-лошото от мен беше в капан в този магически триъгълник, нямах друга алтернатива, освен да впрегна и пренасоча чудовищната му сила и да му дам нови маршируващи заповеди. Оттогава нататък този конкретен демон ще работи за мен, а не срещу мен.
Лон Майло Дюкет
Да остави на Ева да каже на дъщеря си, че Дейвид си е отишъл и няма да се върне. Гневът ще дойде, Ева знае – тя вече смътно го осъзнава, но от разстояние, сякаш гледана от грешен край на телескоп. Засега има само това умъртвяващо чувство на спокойствие.
Лора Барнет
Една жена може да бъде толкова красива, колкото се чувства.
Лора Лий Гърк
Най-важното родителско умение: Управлявайте себе си. Погрижете се за себе си, за да не обезвъздушавате детето си. Намесете се, преди собствените ви чувства да излязат извън контрол. Дръжте чашата си пълна. Колкото повече се грижите за себе си със състрадание, толкова повече любов и състрадание ще имате към детето си. Не забравяйте, че детето ви ще прави всяко едно нещо, което правите, независимо дали това вика или прави самооценяващи забележки за тялото ви.
Лора Маркам
Изпускането на всяко чувство не е зряло. Да се научим да се справяме с неудобни и неприятни чувства е важен аспект на зрялостта.
Лора Шлезинджър
Не се подчинявайте на чувствата си. Правиш каквото е правилно.
Лора Шлезинджър
Защо мъжът трябва да казва това, което чувства, когато жените ще игнорират това, което казва?
Лора Шлезинджър
Не забравяйте, че чувствата или емоциите произтичат от по-древната, по-малко еволюирала, долна част на човешкия мозък, докато мислите са продукт на нашата силно развита, уникално човешка, външна част на мозъка.
Лора Шлезинджър
Голяма част от това, което са наранените чувства на децата, е как родителите реагират.
Лора Шлезинджър
Знам, че ще стана известен, че името ми ще бъде известно по целия свят и това е странно чувство.
Лоран Ален-Карон
Роузи беше ужасена, че Клод се чувства толкова несигурен извън него. Но Роузи също беше свикнала с противоречиви емоции, тъй като тя беше майка и знаеше всеки момент от всеки ден, че никой по света никога не би могъл да обича, цени или отглежда децата й така добре, както тя, и въпреки това, че е необходимо въпреки това така или иначе ги изпрати на онзи свят.
Лори Франкел
Помислете за любовта, или омразата, или радостта, или болката - каквото и да ви кара да почувствате нещо, кара дланите ви да се потят или пръстите на краката ви да се извиват. Съсредоточете се върху това чувство. Когато хората не изразяват себе си, те умират на парче по парче.
Лори Халсе Андерсен
Защо не отделите това време на изкуство: рисуване, скулптура, въглен, пастел, масла? По-важни ли са думите или числата от изображенията? Кой решава това? Алгебрата трогна ли те до сълзи? Може ли множествено число да изрази чувствата в сърцето ви? Ако не научиш изкуство сега, никога няма да се научиш да дишаш!
Лори Халсе Андерсен
Що се отнася до писането, мисля, че повечето писатели на белетристика ценят повече от всичко чувството, че живеят в продължение на една книга в друг човек.
Лорън Гроф
Изпитвам непреодолима прилив на тъга ... Просто ме поразява чувството, че времето минава толкова бързо, бързайки напред. Един ден ще се събудя и целият ми живот ще бъде зад гърба ми и изглежда, че е преминал толкова бързо, колкото и сън.
Лорън Оливър
Чувствата не са завинаги. Времето не чака никой, но прогресът чака човека да го осъществи.
Лорън Оливър
Но дори докато тя говореше, в костите й се промъкваше чувство на обреченост, присъединявайки се към гнева и ужаса, който вече дебне там.
Лорън Сейнт Джон
Това, което научих, е, че всеки наистина иска да продаде своята история. Без значение кои са, всеки чувства, че това, което прави, е правилното нещо и ако можеха да се обяснят на разумен човек, който ги разбира, тогава може би ще го изслуша.
Лорънс Райт
Тази епоха на терор ще приключи един ден, но дали нашето общество може да възстанови чувството за свобода, което някога е било наше право по рождение, е трудно да се предвиди.
Лорънс Райт
Някои чувства са по-силни от страха: любов, копнеж, желание.
Луан Райс
Има нещо ужасно в свещеното чувство на любов към отечеството: то е толкова изключително, че те кара да жертваш всичко, без състрадание, без страх, пренебрегвайки мнението на хората, в името на общественото благо.
Луи Антоан Леон дьо Сен Жюст
Предишна
1
...
65
66
(Текуща)
67
...
74
Следваща