Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 60
Колкото по-свободно изразяваме своите чувства, толкова по-силна и цялостна е нашата личност.
Алис Милер
Разчитайки на себе си, т.е. да познавате собствените си реални нужди и чувства и да можете да ги изразявате - това е, от което индивидът се нуждае, ако иска да живее без депресия и да бъде независимо от другите.
Алис Милер
Човек, стремящ се към величие, никога не е истински свободен, тъй като той зависи от отношенията към него на другите хора. Той винаги трябва да чувства, че му се възхищават. Той мисли, че отношението към него може да се промени, ако той изгуби някои свои качества и няма определени постижения.
Алис Милер
Писмото винаги е по-добро от телефонно обаждане. Хората пишат неща с писма, които никога не биха казали лично. Те си позволяват да записват чувства и наблюдения, използвайки емоционален синтаксис, далеч по-интимен и мощен, отколкото речта позволява.
Алис Стейнбах
Истината никак не влияе на това, което изпитваш към друг човек. Това е и великата драма от чувства.
Жоел Дикер
Човек сам по себе си не знае, какво е това завист, докато не го научат на това чувство.
Жул Мишле
...по-добре е да изразяваш чувства и да изглеждаш глупаво, отколкото да оставяш неразбираеми неща в себе си.
Жюлиен Сандрел
Въпросите са прости, отговорите а прости, чувствата са прости до гадене. Хората така отдавна ходят по земята, че те вече не са способни да изпитват нещо ново. Даже края на света няма да даде нищо ново...
Захар Прилепин
Думите са думите на английски, но смисълът е чувството на объркване.
Зена Хендерсън
Има само едно натрупване, което може да обясни чувствата на човешката раса и което може да се спусне до нейните психологически дълбочини: литература.
Зюлфю Ливанели
Не знаеш ли, че чувството да престанеш да съществува може да угоди на един мъж? Доставя уникален вид удоволствие да знаеш, че се самоунищожаваш, караш другите да те презират, че твоето положение е спаднало до най-ниския ранг и падаш в дълбоката яма на човечеството.
Зюлфю Ливанели
Слушам музика през цялото време, защото тя ми помага да разбера и науча за човешките чувства.
Зюлфю Ливанели
Картината се развива пред моите очи, разкривайки се като изненада в прогреса. Именно това ми дава чувство за пълна свобода и по тази причина аз не съм в състояние да формирам план или да направя скица преди това.
Ив Танги
Мъдростта е съчетание на знания и чувства.
Иван Ефремов
Експериментално е установено, че вдишването на аромат на лимон, евкалипт, мускус облекчава чувството на умора, възбужда нервната система, насърчава процеса на познание и стимулира паметта.
Иван Неумивакин
Винаги съм се възхищавала на жени, които имат силно чувство за себе си, допълнено от женственост. Особено оценявам присъствието на тези жени в традиционно доминираните от мъже индустрии, като например недвижимите имоти.
Иванка Тръмп
Единствените хора, които някога съм срещал, които са наистина успешни в своите области, независимо коя е тази област, са хора, които са силно запалени по работата, която вършат всеки ден и са мотивирани от чувството за цел.
Иванка Тръмп
В четири сутринта съм достатъчно уморен, за да спя. Не съм изпил ужасяващо количество и това е нещо. Не е добро чувство да гасиш светлините и да напуснеш кухнята; останалата част от къщата зее около мен. Плъзгам се в леглото, като си спомням веднъж, че не съм си измил зъбите. Освободих се от тази конкретна работа. Изключвам светлината и въпреки че стаята е в абсолютна тъмнина, ставам отново от леглото и обръщам мечката с лице към стената, защото ми пречи да спя.
Иви Уайлд
Хората искат прости чувства.
Изабел Юпер
Просто имам чувството, че, знаете ли, любопитен съм за какво е религията, разбирате ли? Защо някои от нас все още го ангажират? Не защото е набор от стари вярвания или стари идеи. Или дори особено мнението, че това е единствената истинска религия. Много от нас вече не приемат тези възгледи.
Илейн Пейджълс
Толкова често религията се идентифицира в термините, измислени от християнството, като групи от вярвания. Но имах чувството, че това включва не само практика, но и емоции и нива на нашия опит, които са почти предсказателни.
Илейн Пейджълс
Уморен е да се обръща към Бог и дори уморен да се чувства нещастен - а за човек това е последният етап на отчаяние - можете да ми повярвате!
Иля Бояшов
Предишна
1
...
59
60
(Текуща)
61
...
74
Следваща