Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 6
Писането, печатът и Интернет дават невярно чувство за сигурност за постоянството на културата.
Джейн Джейкъбс
Щастието е много хубаво нещо, което трябва да се чувства, но е много сухо да се говори.
Джереми Бентъм
Без убеждението, че можете да осъществите промяна, няма да действате, дори ако видите визията. Вашите чувства ще ви задържат.
Джон П. Котър
Насладете се на мечтите си; наслаждавайте се на вашите принципи и пренасяйте най-чистите си чувства в сърцето на един скъп любовник.
Джото
Имам чувството, че мястото ми в тази индустрия все още напредва.
Ед Харис
Импресионистите са на верният път, тяхното изкуство е здраво, защото е основано на чувства и то е честно.
Камий Писаро
Историята показва, че силните рядко притежават чувство за мярка и талант да виждат в далечна перспектива.
Карл Густав Манерхайм
Не съм такъв човек, който отдава цялото си доверие или чувства, а аз много добре изучавам всички компании.
Алишер Усманов
Кокетство - това е победа на разума над чувствата.
Коко Габриел Шанел
Ключът към мистерията на великия артист е, че поради неизвестни причини той ще раздаде енергията и живота си, само за да се увери, че една бележка следва друга... и ни оставя с чувството, че нещо е наред в света.
Ленард Бърнстейн
Великият актьор е независим от поета, защото върховната същност на чувството не се намира в прозата или стиха, а в акцента, с който е предаден.
Лий Страсбърг
Истинската любов е състояние на полулудост, на някаква мека мания, управляваща толкова деликатен вид чувство, което може да доведе човек от най-голямото щастие до най-страшната болка.
Лима Барету
Чувствата не са глупави, те само понякога ни карат да се чувстваме глупави.
Лоръл К. Хамилтън
Аз съм роб на ритъма. Аз съм като палитра. Танцувам така, както се чувствам в тази секунда. Ако започнеш да мислиш, значи всичко, ти си труп. Да говориш не е за ума, а за чувствата.
Майкъл Джексън
Музиката обединява хората. Тя ни позволява да изпитаме едни и същи чувства. Хората навсякъде са еднакви по сърце и дух. Няма значение на какъв език говорим, какъв цвят на кожата имаме, каква е нашата политика или изразът на нашата любов и вяра, музиката го доказва: Ние сме еднакви!
Джон Денвър
Чувството е огънят, а мисълта – маслото.
Висарион Белински
Важно е да не демонстрираш. Хората не се стремят да покажат чувствата си, те се стремят да ги скрият.
Робърт Де Ниро
Човешките чувства са като буйни реки, които благославят земята: те не чакат красотата – те прииждат като непреодолими сили и носят красота със себе си.
Джордж Елиът
Силен темперамент има този, който не губи равновесие дори в моменти на най-голяма възбуда. Силен темперамент притежава човекът, способен не само силно да чувства, но и да съхранява равновесието си при най-различни изпитания и е способен, въпреки бурята в гърдите, да се подчинява на най-фините указания на разума - също като стрелката на компаса в кораба, подмятан от бурята.
Карл фон Клаузевиц
И най-смелият мъж чувства уплаха "circa praecordia", когато влиза в битка, но се бои много повече от безчестието.
Хорацио Нелсън
В днешно време не можете да бъдете особено ефективна политическа фигура, ако не демонстрирате чувство за хумор. Хората харесват това.
Робърт Орбън
Бракът е наистина трудна работа, защото трябва да се справяш с чувства и адвокати.
Ричард Прайър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
74
Следваща