Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 58
Твърде много от нас страдат от всеобхватни чувства на лично безсилие. Имаме ужасен навик да възпрепятстваме собствените си пътища напред, особено във възможно най-лошите моменти.
Ейми Къди
По-късно те ще си спомнят онези моменти с вас. Но те не са спомени за теб, а чувството, че са били безсмъртни, защото си ги направил богове.
Ейми Тан
Тъй като имам чувства и ако бях красива, талантлива и известна, щях да затрудня толкова много да ме напуснеш, колкото и аз да те напусна.
Ейприл Линднър
Догмите са общата тъмница на човечеството. И е странно нещо: хората обичат своите затворнически килии. Те им дават чувство за безопасност и лъжливото чувство "аз знам".
Екхарт Тол
Чувството за глад не може да се сравни с нищо. То не прилича на нищо друго.
Ела Фонякова
Когато човек е подложен на стрес, всичките му чувства се обострят.
Елена Колина
Признателността е полезно чувство, но безсъдържателно.
Елена Котова
Въпросите трябва да се решават с хладна глава. Най-глупавото е да се преплетат чувства.
Елена Чижова
Той беше нейният приятел, нейният приказен любовник, нейното перфектно допълнение. Не можеше да анализира чувствата си, но знаеше, че го обича с цялото си сърце и душа и ще го прави, докато не умре.
Елизабет Гаудж
Всъщност се виждам във всичките си герои. За да си представя как се чувства като друг човек, трябва да използвам собствените си преживявания и отговори на света.
Елизабет Страут
Моля, не забравяйте, че това, че любовта не е изразена, не означава, че не се чувства.
Елизабет Хойт
Буря се готвеше. Вятърът се усили и маса от лилави облаци идваше от Запада. Чувствах се добре, когато косата ми биеше около главата ми. Мислех, че може да се чувства добре да ме ударят градушки. Понякога бурите навън са единственото облекчение за бурите вътре...
Елизабет Чандлър
Мисля, че времето върви все по-бързо. Казвам това на няколко месеца от четиридесетия ми рожден ден. Не знам кога и дали самоличността на някого настига реалната му възраст. Лично аз имам чувството, че току-що се справих с тридесет и пет.
Елиф Батуман
Когато романист успее да опише или предизвика нещо, което си мислил или чувствал, без да осъзнава, че и други хора са се оказали в същата ситуация и са имали същите чувства, това създава същата солидарност. Може би е по-добре да мислим за хумора не като инструмент за изразяване на солидарността, а като някакъв страничен продукт. Може би осъзнаването "не съм сам за това" винаги е или често е смешно.
Елиф Батуман
Новата традиция е най-близкото нещо, което имам до една религия, и това, че съм част от тази традиция, означава много за мен. Всъщност не виждам - никога не съм виждал - защо трябва да се откажа от това чувство или надежда за принадлежност, само защото историите, които искам да разкажа, са близки до моя собствен опит.
Елиф Батуман
Първият модерен роман вече беше продукт, дори израз на негативна критика: "Дон Кихот" съдържа доста изрична критика към рицарския роман и неговата недостатъчност, за да отчете начина, по който се чувства истинският живот, когато ставате сутрин на Испания през XVII век.
Елиф Батуман
Дори в романи, където любовната връзка не е във фокуса, имам чувството, че тя често е там, а фонът е някакъв барометър дали това е щастлива или тъжна история или това е успешен или неуспешен живот.
Елиф Батуман
Семейството ми не само не е религиозно, но и родителите ми са и двамата - те са секуларисти. Баща ми всъщност е атеист и се чувства много силно по този въпрос.
Елиф Батуман
Една от най-болезнените части на раздялата е да имаш чувството, че животът ти е история, а след това другият човек си тръгва и взема историята със себе си. И оставаш там без него. Останахте в тази версия на живота, която по същество е последователност от събития и взаимодействия, които изглежда не отиват никъде.
Елиф Батуман
Аз винаги разчитам на своите чувства и интуиция.
Ема Стоун
Единствената нужна свобода, - каза Жан, - е тази, която ни освобождава от страхът. И ако човек не се страхува от истината, това е достатъчно, че да се чувства могъщ.
Еманюел Арсан
Голямата разлика между двете чувства е, че любовта винаги е творческа, а страхът винаги е разрушителен.
Емет Фокс
Предишна
1
...
57
58
(Текуща)
59
...
74
Следваща