Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 55
Чувството за праведност е основната промяна на настроението сред религиозните наркомани. Религиозната зависимост е огромен проблем в нашето общество. Може да е най-пагубната от всички зависимости, тъй като е толкова трудно човек да наруши заблудата и отричането си. Как може да има нещо лошо в това да обичаш Бог и да даваш живота си за добри дела и служене на човечеството?
Джон Брадшоу
Самосъзнанието на жената се определя от нейните чувства и качеството на взаимоотношенията с останалите.
Джон Грей
На мъжът е трудно да слуша жена, когато е разстроена или се чувства нещастна, понеже той усеща това като свое собствено поражение.
Джон Грей
Винаги ми се е струвало, че всяко място и вещ притежава собствена памет. Силните чувства, особено страхът и отчаянието, неизменно оставят своят отпечатък. И този който веднъж е отишъл на подобно място, не може да не го усети. Тъмнината буквално ме буташе напред, шептейки ми предлагайки да вляза и да узная тайните й.
Александра Бракен
Човешките чувства означават малко в Тибет, и героите, на които се възхищава народът правят само духовни подвизи.
Александра Давид-Неел
Да осъдиш някое чувство означава да осъдиш самият живот.
Александър Лоуен
Възможно е, най-голямата от всички илюзии е вярата в това, че съзнателният разум контролира тялото и че, изменяйки характера на своето мислене, ние можем да променим и нашите чувства.
Александър Лоуен
Ако се научим да приемаме чувствата си без морални съждения, нашият живот би бил по-малко обременителен.
Александър Лоуен
По дяволите правилата, чувството е от значение.
Джон Колтрейн
Един художник винаги мисли за нещо друго. Баща ми беше такъв. Той имаше това чувство на абстракция, а и аз също.
Джон Литгоу
Мотивацията и вдъхновението енергизират хората, не като ги тласкат в правилната посока, както правят контролните механизми, а чрез задоволяване на основните човешки нужди за постижения, чувство за принадлежност, признание, самочувствие, чувство за контрол над живота на човека и способността да отговарят на нечии идеали. Подобни чувства ни докосват дълбоко и предизвикват мощен отговор.
Джон П. Котър
Бог преследва с всемогъща страст световна цел да събере радостни поклонници за Себе Си от всяко племе и език, хора и нации. Той има неизчерпаем ентусиазъм за върховенството на името Му сред народите. Затова нека приведем нашите чувства в съответствие с Неговите и, заради името Му, нека се откажем от стремежа към светски удобства и да се присъединим към Неговата глобална цел.
Джон Пайпър
Чувството за справедливост е непрекъснато с любовта на човечеството.
Джон Ролс
Обществото, регулирано от общественото чувство за справедливост, е присъщо стабилно.
Джон Ролс
Всеки непрекъснато се мъчи, опитвайки се да оправдае собственото си жестоко поведение, опитвайки се да измисли психологически трикове, за да не се чувства зле.
Джон Ронсън
Благодарение на префронталната кора, ние можем да устоим на поривите си и да определим кои чувства са полезни и кои е най-добре да се игнорират.
Джона Лерър
Има разлика между това да имаш рационална преценка, че медът е сладък, и да имаш чувство за неговата сладост.
Джонатан Едуардс
Един от отличителните белези на екипа е това чувство да търсиш грешка. Това е любознателността и чувството за изследване. Става дума за това да се вълнуваш да грешиш, защото тогава си открил нещо ново.
Джони Айв
Бъдете спокойни и спокойни, настройте се с Безкрайния интелект и продължете с правилната мисъл, правилното чувство и правилните действия и ще стигнете до целта си.
Джоузеф Мърфи
На този, който има чувството за богатство, ще се добави още богатство; към този, който има чувството за липса, ще се добави още липса.
Джоузеф Мърфи
Цял живот съм се чудил какво е чувството да бъдеш обичан така. Да бъде обичан повече.
Джоузефин Анджелини
Ето защо всеки ден, преди да започнете деня си, трябва да облечете психическата си броня или психическа защита. Предлагам златисто бял полупропусклив балон, който позволява положителни мисли и чувства и предпазва от негативни мисли и чувства. Хората обличат физическо облекло всеки ден, но не мислят за важността да се обличат психически и емоционално.
Джошуа Дейвид Стоун
Предишна
1
...
54
55
(Текуща)
56
...
74
Следваща