Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 50
Аз съм материалист, човек от деветнадесети век и не вярвам във възвишени чувства, а служа на златният телец.
Всеволод Крестовски
Англичанинът е почти безкрайно толерантен. Той е приличен, хуманен, подправен, честен. Той има сериозно чувство за дълг, обществен ред и е готов да направи практически жертви и за двамата. Той е добронамерен, любезен и освен това, свободен от завист, огорчение и чувство за отмъщение.
Всеволод Овчинников
Мислех си, че просто ще отделя толкова внимание и любопитство към актьорството, колкото и да обичам да си правя кафето сутрин и да видя как се чувства това, вместо да се съпротивлявам на него и да се ядосвам, и се оказа, че се чувства страхотно.
Габи Хофман
Известно е, че пламенното чувство се изяснява кратко, но силно.
Гаврила Державин
Само човекът, който се откъсва от света, който се отказва от всяка амбиция за богатство, власт, светска суета, за изразяване на каквато и да е собствена личност, може да се похвали, че постъпките му са вдъхновени от чувството за абсолютна справедливост.
Гаетано Моска
Етичните и философски обосновки за основните доходи - социалната справедливост, свободата и икономическата сигурност - са добре установени. Те са вградени в просветителските ценности на всички цивилизовани общества и са ясно взаимосвързани, в крайна сметка почиват на чувствата на съпричастност. Това е емоцията, която разделя прогресивния ум от реакционния. Емпатията произтича от силната вяра в човешкото състояние. Това е способността да се поставиш на мястото на другия и да приемеш, че хората имат право да живеят както искат, стига да не причиняват умишлено или небрежно зло на другите.
Гай Стендинг
Политиците трябва да разсъждават върху добре документирания факт, че страхливите, несигурни хора губят чувството си за толерантност и алтруизъм.
Гай Стендинг
Намираме се в ерата на хронична несигурност и нарастващи неравенства. В този контекст трябва да имаме нови механизми за разпределение на доходите, които дават на хората чувство за сигурност.
Гай Стендинг
Прекариатът губи културни права, тъй като хората в него чувстват, че не могат и не принадлежат към никоя общност, която им дава сигурна идентичност или чувство за солидарност и взаимност, за взаимна подкрепа.
Гай Стендинг
Слабите мисли и чувства често се чувстват силни, но помнете, истинската сила никога не е тревожна, жестока или наказваща.
Гай Финли
Каква полза от всяко чувство, което можем да изпитваме към себе си, ако то трае само докато другите се съгласят с него?
Гай Финли
Вярването, че тревожните мисли и чувства могат да възстановят реда в живота ви, е все едно да използвате верижен трион, за да сгънете прането си.
Гай Финли
Прошката не е чувство, това е избор, това е задължение.
Гари Чапмън
Любовта не са чувства, а модел на поведение.
Гари Чапмън
Ние реагираме на всяко събитие: в нас възникват мисли, чувства, желания.
Гари Чапмън
Във всичките ми книги има елемент на човек, който е влюбен в някого и отчаяно се нуждае от тях, не само за размножаване, но и за да може да се освободи напълно. Той се чувства комфортно само да обсъжда нещата с жените. Което е смешно, защото 80 процента от читателите са жени!
Гари Щейнгарт
Първата ми книга наистина промени живота ми. Позволи ми да се изразя напълно. Имаше чувството, че си струвам нещо като артист.
Гари Щейнгарт
Историята е невидима само когато подбужда вашето чувство за себе си, вашите желания, амбиции, когато носи живота ви по някакъв начин на триене.
Гарт Грийнуел
Неизвестната опасност е най-неприятното изпитание за психиката. Най-храбрият човек неволно се поддава на неясното чувство на страх. Какво да направите, ако не се знае срещу какво да се защитавате?
Георгий Мартинов
Приемането на интуицията сериозно означава да се уважава факта, че това е вид знание, което човек не може да изрази с думи. Ако някой с повече опит има лошо чувство, не го питайте какво го е причинило.
Герд Гигеренцер
Интуицията не е нито каприз, нито шесто чувство, а форма на несъзнателен интелект.
Герд Гигеренцер
Трудно е да се премахне по логика идея, която първоначално не е поставена там от логиката. По природа ние сме емоционални същества. Често живеем и реагираме въз основа на чувства, а не на логика. Чувствата са прекрасни, но когато се обвържем с определена мисъл или убеждение, сме склонни да игнорираме факта, че може да е необходима промяна.
Гордън Ливингстън
Предишна
1
...
49
50
(Текуща)
51
...
74
Следваща