Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 5
Любовта и уважението към родителите без всяко съмнение е чувство свято.
Висарион Белински
Човек може да обича едно дете, може би, по-дълбоко, от колкото е способен да обича друг възрастен. И все пак е прибързано да смятаме, че детето чувства някаква любов в замяна.
Джордж Оруел
Аполон в Делфи, чрез оракулното изказване на своята жрица, обяви Сократ за най-мъдрия от хората. За него се разказва, че той казал с прозорливост и голяма ученост, че човешката гръд трябва да бъде оборудвана с отворени прозорци, така че хората да не могат да държат чувствата си скрити, а да ги оставят отворени за гледката. Ех, дано природата, следвайки идеята му, ги беше построила така разгънати и видими за окото.
Витрувий
Трудно е - някои хора се вдъхновяват от чувството, но аз съм вдъхновен най-вече от мелодии.
Авичи
Всички говорим за едно и също нещо, независимо дали става въпрос за религиозни хора или духовни хора от Ню Ейдж, или будисти или учени. Всички говорим за чувство на страхопочитание и се чудим на нещо по-велико от нас самите.
Майкъл Шърмър
Човек поддържа баланса, уравновесеността и чувството си за сигурност само докато се движи напред.
Максуел Малц
Осъзнаването, че нашите действия, чувства и поведение са резултат от нашите собствени образи и вярвания, ни дава нивото, от което психологията винаги е имала нужда за промяна на личността.
Максуел Малц
В умовете на мъжете съществува тон на чувство към жените, като към роби.
Маргарет Фулър
Музиката трябва да бъде отдушник за чувствата. Музиката дава изход на емоциите, и така и трябва да бъде.
Матю Белами
Като алкохолик, ти не можеш да оцениш какви са чувствата на съпругата ти или на децата ти. Но сега се реванширам за това. Опитвам се да спечеля доверието на семейството си обратно.
Морис Гиб
Чувствам се мъртъв, пропилян, ужасен, счупен и безполезен. Това не е такова чувство, което забравяш.
Нед Визини
Хората, които не се адаптират към нищо, живеят, както им диктува сърцето, действат в съответствие с техните правила и чувства - такива почти никога не съм срещал.
Никола дьо Шамфор
Трагедията на живота е в това, което умира вътре в човека, докато той е жив - смъртта на истинското чувство, смъртта на вдъхновения отговор, осъзнаването, което прави възможно да почувствате болката или славата на другите хора в себе си.
Норман Казънс
Разликата между нашите чувства и нашето социално наблюдение е опасно голяма.
Реймънд Уилямс
Имам чувството, че съм най-щастливият човек на планетата.
Робърт Карлайл
Изкуството е най-близкото, което можем да разберем как наистина се чувства непознат.
Роджър Ебърт
Човек чувства своят дълг само в случай, че той е свободен.
Анри Бергсон
Ако получите диагноза, започнете терапия, поддържайте добро отношение и запазете чувството си за хумор.
Тери Гар
Мисля, че това чувство, че ако човек вярва абсолютно в някаква кауза, тогава човек трябва да има увереността, увереността в себе си, за да премине с този конкретен начин на действие.
Уоле Шоинка
Имаше вездесъщо чувство за криза.
Фриц Лейбър
Ако искате да накарате човек да се смее на вашите шеги, кажете му, че и в него има чувството за хумор.
Хърбърт Прокноу
Има надежда за бъдещето, защото Бог има чувство за хумор и сме смешни на Бог.
Бил Козби
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
74
Следваща