Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 49
Но, ако трябва да сме честни, ние не знаем нищо за чувствата на херингата.
В. Г. Зебалд
Също така ми се стори, че числото осем не отразява реалната ми възраст. Според чувствата си бях много по-възрастен и през последните месеци, гледайки във водата, сякаш видях дух, призрак на детската си наивност.
Вадей Ратнър
Пчелата станала разумна едва вечер, когато здрач обгърнал земята и когато започнала да чувства самота. Веднага след като на следващата сутрин слънцето погледна, тя забрави добрата половина от решенията, взети предния ден, веднага поддавайки се на непреодолимо желание да се потопи стремглаво в удивителния цикъл на живота.
Валдемар Бонзелс
Някои духовни традиции разглеждат момента на раждане като преминаване от състояние на цялост и познание към състояние на забрава. В този възглед за света прекарваме остатъка от живота си в търсене на цялост и знания, уелнес и здраве - баланса и хармонията, които загубихме, когато се родихме. Ако нашата цялост е прекъсната, тогава здравето ни страда и трябва да намерим начин да възстановим чувството си за смисъл. Когато се движим в посока на това значение, ние оздравяваме.
Бърни С. Сийгъл
Чувството за златната среда се дава не на всеки, понеже е нужен талант за това. А бездарните актьори винаги преиграват.
Валентин Пикул
Човек се чувства в разгара на блаженството, ако този, който те е презирал до вчера, все пак се покланя до кръста ти с усмивка.
Вахтанг Ананян
Чувството за любов не подлежи на никакъв рационален контрол и не се нуждае от оправдание.
Вениамин Каверин
Бъдещето е просто. Бъдещето е просто, мога да го държа на дланта си; а настоящето е просто въпрос на издръжливост, откъснатост и чувство за хумор.
Викрам Чандра
Най-лоялният роб е този, който се чувства свободен.
Виктор дел Арбол
Нашите чувства в голямата си част се сливат в общо състояние, в което отделните съставни части стават вече неразличими.
Вилхелм Дилтай
Любовта е чувство, и не се подчинява на правилата. Или я има, или не.
Вирджиния Сатир
Страхът е важно чувство, което ни помага да избегнем някои опасности, но може и да парализира волята, ако му се даде повече власт над нас самите.
Виржини Грималди
Никой не се чувства добре в четири часа сутринта. Ако мравките се чувстват добре в четири часа сутринта - три наздравици за мравките.
Вислава Шимборска
Човек може да прекара целия си живот между четири стени. Ако не мисли и не чувства, че е затворник, тогава не е затворник. Но има хора, за които цялата планета е затвор, защото виждат безкрайния простор на вселената, милионите звезди и галактики, които завинаги ще останат недосегаеми за тях. Това познание ги превръща в най-големите затворници.
Владимир Бартол
Но кога точно и какво точно поражда поезията? Изглежда ясно - в дните и часовете на силни чувства. Но колко обичах Наталия, как ме измъчваше раздялата ни и - нито ред. Странно...
Владимир Бушин
Простото и силно чувство за справедливост изисква отмъщение.
Владимир Бушин
Вкъщи си легнах рано, защото не знаех къде да сложа ново болезнено чувство, което заля душата ми.
Владимир Короленко
Думата беше дадена на човека за олицетворение и предаване на това чувство, този дял от истината и вдъхновението, които той притежава.
Владимир Короленко
Раждането на деца наистина се обвързва с чувството за идентичност и ценността ни като хора.
Айобами Адебайо
Всяко чувство е по-добро и по-здравословно, отколкото отсъствието на чувства.
Айра Левин
Случи се нещо странно, той изведнъж загуби не толкова силните си чувства към щастието и радостта. Чувстваше се изгубен, изгубен извън планетата.
Айфер Тунч
Интересно е, помисли си тя, че човек не се страхува от смърт от разстояние, но когато ви гледа в лицето, се чувства като безмилостен враг, когото отчаяно искате да избегнете.
Айше Кулин
Предишна
1
...
48
49
(Текуща)
50
...
74
Следваща