Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 48
Исках да бъде с възможно най-много прозорци, така че читателят да се чувства така, сякаш вижда всички различни пътища към голяма къща с духове.
Бенджамин Пърси
Колкото повече се опитвате да прогоните лошите чувства на детето, толкова повече той се фиксира върху тях.
Адел Фабер и Илейн Мазлиш
Когато признаем чувствата на детето, ние му правим страхотна услуга. Свързваме го с вътрешната му реалност. И след като е наясно с тази реалност, той събира сили да започне да се справя.
Децата не трябва да се съгласяват с чувствата си; те трябва да ги признаят.
И така, вие го имате - четири възможни начина да окажете първа помощ на дете в беда: като слушате с пълно внимание, като признавате чувствата си с дума, като давате име на чувствата му и като му изпълнявате желанията му във фантазия.
Ако продължим напред, започваме да чувстваме неясно, изтръпващо усещане за това кой или какво сме всъщност. Това е силно чувство, достатъчно силно, за да ни накара да се върнем за още, отново и отново.
Адхарананд Фин
И все пак винаги се чувства така, сякаш тя просто изпълнява указанията на невидим оператор. Още ослепителна усмивка, перфектна, сега малко надута, бърз, флиртуващ поглед. . . Когато тя насочи погледа си към вас, сякаш осветява светлината на прожекторите ви и единственото нещо, което искате да направите, е да й угодите. Дори аз.
Бенедикт Уелс
Говорим за факти, но фактите съществуват само частично за нас, ако не се повтарят и пресъздават чрез емоции, мисли и чувства. На мен ми се струваше, че всъщност не сме съществували или съществували само наполовина, защото не сме могли да се реализираме с въображение и да общуваме със света, защото сме използвали произведения на въображението, за да служим като слугини на някакъв политически трик.
Азар Нафизи
Кратък живот с чувства е по-добър отколкото дълъг, но без тях.
Бет Ревис
Лидерите трябва да имат безмилостен ангажимент за разрешаване на релационен конфликт, независимо колко лошо се чувства.
Бил Хайбълс
Толкова галактики, толкова планети навън във Вселената обикалят толкова много звезди... просто има чувството, че има много голям шанс, че има друга планета, подобна на Земята, която е в състояние да поддържа някакъв живот, подобен на този с който ние сме запознати.
Брайън Грийн
Мисля си, че има нещо в самата природа на жената, което позволява на мъжа да си открива душата, да дели чувства, не изпитвайки при това унижение на мъжкото достойнство.
Брам Стокър
Вярата е такова чувство, което не можеш да наложиш насила.
Брам Стокър
Човек сам поставя граници пред своите емоции. Мисля, че контролът над тях е критерий за истинска сила. Само при мъртвите няма чувства, но само децата действат под влияние на всяко чувство.
Брандън Сандерсън
Ако чувството за себе си се постигне през очите на друг, то винаги е обект на загуба.
Бренда Шошана
Мисля, че всички изгубихме някое чувство.
Брет Ийстън Елис
Опитах се да изглеждам спокоен и замислен, тъй като алтернативата беше една: да се лиша от чувствата си за болка и поражение.
Брет Ийстън Елис
Защо ние като хора винаги искаме любов от хората, които не бяха способни на такова чувство?
Британи Чери
Писмата на Брюнхилде показват, че кралицата, чрез нейното посредничество и съдебен опит, е знаела, че публично афишираните чувства всъщност просто отговарят на очакванията на обществото.
Брюно Дюмезил
Нашият Създател ни е дал пет сетива, които да ни помогнат да оцелеем от заплахите от външния свят, и шесто чувство, нашата лечебна система, да ни помогне да оцелеем вътрешните заплахи.
Бърни С. Сийгъл
Ние сме тук, за да почувстваме, да се чудим и да гледаме със страхопочитание към света. Вместо просто да учим децата си как да използват нещата и да ги правят, предлагам да подхранваме чувството им за чудо.
Бърни С. Сийгъл
Това, което виждате при оцелелите е, че те изразяват чувства - няма да кажа някои от нещата, които казват на лекарите си, когато лекарите им казват, че ще умрат след шест месеца. Момче, уведомяват ли лекаря как се чувстват по отношение на това твърдение.
Бърни С. Сийгъл
Предишна
1
...
47
48
(Текуща)
49
...
74
Следваща