Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 4
Поведението е това, което човек върши, а не това, което мисли, чувства или вярва.
Емили Дикинсън
След като изпитах и двете, не знам какво е по-лошо: силно чувство или неговата липса.
Маргарет Атууд
Човешкото знание значително и израснало в сферата на технологиите, но не и в сферата на чувствата.
Моника Белучи
Младост - време на свежестта на благородните чувства.
Николай Чернишевски
Благородството на чувствата не винаги е съпроводено с благородство на маниерите.
Оноре дьо Балзак
Въображението на писателя се ражда от реални чувства.
Андре Мороа
Хората добри, интелигентни, състрадателни, събрани заедно, стават по-лоши. Отсъствието на чувство за лична отговорност предизвиква лоши инстинкти. Страхът от подигравките им пречи на добротата.
Сара Бернар
Противоречието трябва да пробужда внимание, а не чувства.
Томас Фулър
Отчаянието е странно чувство; и е странно, че след това оцеляваш.
Франсоаз Саган
Учтивостта и чувството за чест имат това предимство: даряваме ги на други, без да губим нищо.
Балтазар Грасиан
Всеки има възможност да изрази своите чувства, моя път са татуировките.
Дейвид Бекъм
Отрицателните модели на мислене могат да бъдат изключително измамни и убедителни и промяната рядко е лесна. Но с търпение и упоритост, вярвам, че почти всички индивиди, страдащи от депресия, могат да се подобрят и да изпитат чувство на радост и самочувствие отново.
Дейвид Бърнс
Моралистите говорят за егоизмът, като лош навик, не запитвайки се, може ли човек да бъде човек, ако е загубил живо чувство за идентичност.
Александър Херцен
Ако казвате град на хората, хората нямат проблем да мислят за града като пълен с проблемни, прецакани хора, но ако кажете предградия - и аз не съм първият човек, който казва това, се повтаря отново и отново в литературата - има чувство за нормалност.
Ерик Богосян
Истинските писатели винаги са се стремят да изразят не себе си, а чрез себе си мислите и чувствата на съвременниците.
Иля Еренбург
Величайшото чувство на наслаждение, което не съдържа в себе си някакви примеси на отвращение - това е в здраво състояние, отдиха след работа.
Имануел Кант
Хората разбират само тези чувства, които са сходни със техните собствени; другите, колкото и прекрасно да са изразени, не действат на тях: очите гледат, но сърцето не участва, а скоро и очите не участват.
Иполит Тен
Като има конкретна цел, човек се чувства способен да преодолее всички проблеми, тъй като бъдещият му успех живее в него.
Алфред Адлер
Мисълта обикновено е съдията, а чувството е обвиняемият.
Константин Мелихан
От честолюбие или чувство за дълг не може да се роди нищо ценно. Ценностите възникват благодарение на любовта и предаността на хората и обективните реалности на този свят.
Алберт Айнщайн
Разбира се, аз презирам отечеството си от главата до петите, но ми е неприятно, ако чужденец споделя с мен същото чувство.
Александър Пушкин
Леките чувства често продължават много дълго.
Ан дьо Стал
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
74
Следваща