Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 34
...именно тези и други подобни разсъждения, вероятно, корозиращи малко по малко, унищожават в душата онези ярки и трепетни мечти и надежди, породени от първото му чувство.
Анатолий Иванов
Понякога ми се иска да съм като мама, която никога не изпитва онова усещане за липса на нещо, чувство, което имам толкова често и толкова болезнено.
Ангелика Шробсдорф
Вече не можеше да се смее или да плаче, да лъже себе си или да се изправи пред истината, да падне напълно или да се изправи, да остане или да си отиде, да се чувства евреин или германец, да живее или да умре.
Ангелика Шробсдорф
Липсата на промяна и еднообразието води до притъпяване на чувствата и усещанията.
Ангелина Могилевская
Вътрешно егоистична по своята природа, мъката беше за живите. Това беше мярка за това колко силно човек чувства собствената си загуба, а в някои случаи, както Ким знаеше, съжалението си.
Анджела Марсънс
Истинският социопат никога не би могъл да намери чувство за морална отговорност; никога не биха могли да се противопоставят на вродената им природа и да изпитват вина.
Анджела Марсънс
Обичам силните неща, неща които излизат извън границите на нормите, аз обичам силните чувства.
Милен Фармер
Изящество - изтънчено и строго съответствие, основано на чувството за красота.
Минеко Ивасаки
Ако не изпитвам чувство на радост от Божието творение, ако забравя да предам света обратно на Бог с благодарност, аз съм напреднал много малко по Пътя. Все още не съм се научил да бъда истински човек. Защото само чрез благодарност мога да стана себе си.
Митрополит Калистос Уеър
Но няма по-лошо нещо, ако чувството не се е сбъднало, ако животът не се е състоял, нали?
Михаил Емцев
Чернотата, която ме задушава, е пълна и в момента, преди всичко да отпадне, знам какво е чувството да си мъртъв.
Мишел Зинк
Помълчахме няколко минути и разбрах, че всичко е наред. Може би не трябваше да споделяме всяко едно чувство, което изпитвахме, и да го анализираме.
Морган Матсън
Истинската любов е по-скоро волева, отколкото емоционална. Човекът, който истински обича, го прави поради решение да обича. Този човек е поел ангажимент да бъде любящ, независимо дали е налице любовното чувство. ...Обратно, не само е възможно, но и необходимо за любящ човек да избягва да действа въз основа на чувства на любов.
Морган Скот Пек
Истинската любов не е чувство, от което сме затрупани. Това е ангажирано, обмислено решение.
Морган Скот Пек
След това имах чувството, че имам два живота. Това бях аз, който бях преди атаката, този, който хората познаваха и искаха да се свържат. Единственият, който хората искаха да утешат и поправят. И имаше друг аз, скрит аз, който никой никога не е виждал. Имаше аз, който вкуси смъртта. Че знаех неща, които другите хора не знаеха.
Маурийн Джонсън
Дадох примери от моята клинична практика за това как любовта не е изцяло мисъл или чувство. Разказах как същата вечер щеше да има някакъв мъж да седи в бар в местното село, да плаче в бирата си и да пръска на бармана колко много обича жена си и децата си, докато в същото време пилее парите на семейството си и като ги лиши от вниманието му. Разказахме как този човек мислеше за любов и чувстваше любов - не бяха ли истински сълзи в очите му? - но той всъщност не се държеше с любов.
Морган Скот Пек
Не искам да видя целия египетски народ да се чувства защитен от моето присъствие. Те наистина трябва да се борят за свободата си независимо дали съм там или не.
Мохамед ел Барадей
Израел твърди, че се нуждае от ядрено оръжие като възпиращо средство срещу всяка заплаха за неговото съществуване. Арабският свят в замяна смята, че това е дисбалансирана система; има чувство на унижение и безсилие.
Мохамед ел Барадей
Не съм израснал в бедност. Но аз израснах с чувството на бедно момче за копнеж, в моя случай не за това, което семейството ми никога не е имало, а за това, което сме имали и загубили.
Мохсин Хамид
Вярвам, че човекът, който никога не е провъзгласявал своите неоткрити мечти някъде в своето безсъзнание, в сънищата си, чувства, че е пропилял живота си и когато остарее, ще го осъзнае.
Моше Фелденкрайс
Хората, които имат добро сърце, притежават чувствителна душа, при никакви обстоятелства се опитват преди всичко да щадят чувствата на околните.
Мурасаки Шикибу
В юношеството всеки има усещане за пълна сигурност. Изглежда, че нищо лошо не може да се случи в живота. Но след това това чувство се губи.
Найджъл Гудал
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
74
Следваща