Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 30
Колкото по-богата фантазия има човек, толкова по-беден се чувства.
Станислав Йежи Лец
Понякога имаме чувството, че в нас живее някой разквартируван по служебен ред.
Станислав Йежи Лец
"Старо" и "ново" са трайни полюси във всяко усещане и чувство за ориентация в света.
Сюзан Зонтаг
О! Какъв мир нахлува в душата, когато тя се извисява над естествените чувства.
Тереза от Лизио
Казах си, че братолюбието не трябва да се състои само в чувства, но да се проявява в делата.
Тереза от Лизио
Ако не прави долари, не създава и чувство.
Тупак Шакур
Всички чувства имат свой собствен тон на гласа, на жестовете и на израза на лицето и тъкмо тяхното съотношение, добро или лошо, приятно или неприятно, прави хората да ни харесват или да не ни харесват.
Франсоа дьо Ларошфуко
Нямах намерение да изисквам от тебе нищо такова, което би противоречало на твоите чувства, но вероятно би могъл да действаш и по-разумно.
Хайнрих Маркс
Любовта и свободата вървят ръка за ръка. Не е възможно да обичаме някой, който се чувства заробен от връзката си. Абсолютно ненужно е да налагаме забрани на партньора си, защото той винаги може да отиде при някой друг. Нещата са елементарни - ако го стори, той просто не е подходящият човек. Въпросът е да е напълно свободен и въпреки това да е с нас.
Хорхе Букай
Съгласен съм, че поезията и прозата от ранните векове имаха по-страстен и чувствителен език за изразяване на приятелски чувства, отколкото в по-нови времена и днес...
А. С. Байът
Човек не трябва да бъде щастлив или притеснен от желанията и нежеланията, знаейки, че подобни чувства просто се създават от ума.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Бях ядосан на себе си, защото все още я обичах или поне обичах тази мечта за нашето сплотяване. Чувствата ми бяха неразумни, ирационални и не можех да ги променя. Това боли.
Абрахам Вергезе
Децата забелязват много, но нямат достатъчно думи, за да изразят чувствата си.
Абрахам Вергезе
Аз съм трепереща бъркотия от ханша до коляното. Има ужасна жега, разхлабеност във вътрешността ми, която ме кара да искам да пробия юмруци между бедрата си. Това е объркващо чувство - някъде между диария и секс - тази мъка е почти генитална.
Ан Енрайт
В книгите често има тъмна тайна... Често има събирателно чувство на страх; понякога има пропуск в текста, от който могат да излязат всякакви чудовища.
Ан Енрайт
Шетландските острови са най-отдалеченото място в Обединеното кралство. Това е част от нашата страна, но напълно уникално. Може да е британско, но е по-близо до Норвегия, отколкото до Единбург, и се чувства много различно от континента.
Ан Клийвс
Човек е разумно да се страхува: изостря чувството за самосъхранение.
Ан Маккафри
Искате ли да направите това нещо? Седнете и го направете. Не пишете ли? Продължавайте да седите там. Не се ли чувства добре? Продължавайте да седите там. Мислете за себе си като за монах, вървящ по пътя към просветлението. Мислете за себе си като за гимназист, който иска да бъде неврохирург. Възможно ли е? Да. Има ли някакъв пряк път? Нито един не съм намерил. Писането е нещастен, ужасен бизнес. Останете с него. По-добре е от всичко на света.
Ан Патчет
Би трябвало да разбера защо ми е толкова по-интересно да правя нещо, което според мен е наистина трудно. Но по някакъв начин това, което ми е трудно, се чувства по-благородно.
Ан Патчет
Противно на съветите, отворих балкона на хола, само за да помириша близостта на гората. За мен това никога не би било опасно. Въпреки получените предупреждения, гората остана в моето въображение и в моите чувства единственият обитаем свят.
Ана-Мария Матуте
Суеверията дават чувство за комфорт.
Майкъл Кънингам
Нашите духовни учители постоянно ни напомнят, че тъй като човешкият ум няма вродено чувство за морал, душата трябва да бъде отговорна за съвестта.
Майкъл Нютън
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
74
Следваща