Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 3
Като малко дете почувствах в сърцето си две противоречиви чувства, ужаса на живота и екстаза на живота.
Шарл Бодлер
Две нации, между които няма нито връзка, нито съчувствие; които също така не знаят навиците, мислите и чувствата един на друг, като обитатели от различни планети; които възпитават различно децата, ядат различни ястия, учат по различни начини; които живеят по различни закони... Богатите и бедните.
Бенджамин Дизраели
Разликата между смелият и страхливият е в това, че първият съзнава опасността, но не чувства страх, а вторият чувства страх, но не съзнава опасността.
Василий Ключевски
Прекрасно чувство е да знаеш, че ти сам строиш свят.
Айзък Азимов
Човек губи всичко, ако загуби чувството си за хумор.
Айн Ранд
Аз съм голям фен на отмъщението. Това чувство е едно от онези, в които дори не искаме да си признаем, но тайно ни гложди всички.
Джони Деп
Гневът е чувство, което кара вашата уста да работи по-бързо, от разума.
Еван Езар
Музиката – посредник между живота на ума и живота на чувствата.
Лудвиг ван Бетховен
Без дълбоко нравствено чувство човек не може да има нито любов, нито чест - нищо, благодарение на което човекът е човек.
Висарион Белински
Този, който се смее над злото във всичките му прояви, не притежава много здраво нравствено чувство.
Жозеф Жубер
Аз мисля с чувството и чувствам с мисълта.
Мигел де Унамуно
Много ценя в хората чувството за хумор, понеже често това е нашето единствено оръжие против всички гадости и несправедливости в живота.
Пиер Ришар
Поезията е разкриването на чувство, което поетът смята за вътрешно и лично, което читателят разпознава като свое.
Салваторе Куазимодо
Определено е по-забавно да играеш лош човек. Чувства се много по-добре, отколкото да играете един от добрите момчета.
Том Фелтън
Човекът на XXI век е езичник: в него няма вътрешен свят, той много разрушава и малко създава, и, главното, той не чувства в своя живот присъствие на Бог.
Дейвид Бауи
Утрешният ден принадлежи на този, който чувства неговото настъпване.
Дейвид Бауи
Думите за мен бяха магия. Бихте могли да кажете дума и тя би могла да събуди всякакви образи или чувства или мразовито усещане или каквото и да било. Беше ми невероятно, че думите имат тази сила.
Ейми Тан
Времето не минава напразно и не изтича без каквото и да е въздействие върху нашите чувства: то твори в душата удивителни дела.
Августин
Авторитарните политически идеологии имат пряк интерес от насърчаването на страха, от чувството на заплаха от [евентуално] претопяване от страна на чужденици, а истинските болести са удобен ресурс.
Сюзан Зонтаг
Камилата може да накара слона да се чувства като реактивен самолет.
Жаклин Кенеди Онасис
Аз се бих срещу хората от Севера, защото вярвах, че те искат да ни отнемат най-съкровените права. Но никога не съм хранел към тях чувство на мъст или ожесточение; не е имало и ден, в който да не се моля за тях.
Робърт Лий
Ние се страхуваме от насилието по-малко, отколкото от нашите собствени чувства. Личната, интимна, самотна болка е по-страшна от тази, която някой друг може да ни нанесе.
Джим Морисън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
74
Следваща