Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 28
Повечето хора печелят битките на живота чрез компромиси, изграждат непревземаеми кули със смирен разум, изграждат философски мостове от отказване от емоциите и от изгарянията, които мародерите получават от кипящата вряща вода на незрелите чувства.
Зелда Фицджералд
Въпросът е, че на теория единственото чувство, което не може да се повтори, е усещането за новост.
Зелда Фицджералд
Щастието на човек - някъде между свободата и дисциплината. Едната свобода без строга дисциплина и правила без чувство за свобода не може да създадат пълноценна човешка личност.
Иван Павлов
Не включвайте чувства в това, което виждате. Тогава виждаш всичко.
Ингмар Бергман
И нашето пряко задължение към себе си е да бъдем щастливи, без значение какво. Чувството за вина е опасен симптом. Това е признак на недостатъчна чистота.
Йожен Йонеско
Любовта е безкористно чувство, улица с еднопосочно движение.
Йосиф Бродски
Знаете ли, че на мен не ми е нужна идеалната любов, дори да бъде истерична и със скандали, главното е, чувствата да ги има.
Камерън Диас
Чувството за собствена значимост прави човека тежък, тромав и суетен. За да бъде воин, той трябва да бъде лек и гъвкав.
Карлос Кастанеда
Да се считат за нечии действия като за ниски, мерзостни, отвратителни или злобни, за да се даде неоправдано значение на човека, който ги е извършил, тоест да се отдадеш на чувството си за собствена значимост.
Карлос Кастанеда
Ако децата се чувстват в безопасност, те могат да рискуват, да задават въпроси, да грешат, да се научат да се доверяват, да споделят чувствата си и да растат.
Алфи Кон
Човечността е осмислено чувство; само възпитанието го развива и укрепва.
Клод Адриан Хелвеций
Героизъм - това е храброст, умножена по чувството за дълг.
Леонид Сухоруков
Не разсъдливата агитация води народа; води го великото чувство.
Леополд фон Ранке
Бъдете приятна личност, за да не предизвиквате чувство на напрежение при тези, които общуват с вас. Бъдете удобни, като стара обувка или стара шапка.
Линдън Джонсън
Чувствам, че съм излязъл на сцена. Хората около мен са погълнати от ролите си, правят това страхотно шоу, но нищо не изглежда реално. Всеки предмет изглежда като опора. Тъй като нямам роля, съм сведен до ролята на зрител, но няма къде да седна, така че трябва да се смесвам с актьорите на сцената. Това е ужасно чувство.
Ма Дзиен
Чувство за дълг е всъщност нашето уважение към общите правила на нравствеността.
Адам Смит
Началото на случките, преживени от мен в миналото, е ясно, краят им също е изживян, те вече не могат да бъдат променени. Но докато ги разказвам, през мен преминава едно чувство, като че ли краят на случките, преживени в миналото, може да бъде променен и аз съм можел да го променя... Никога ли не ви е обхващало подобно чувство?"
Азиз Несин
Правя удивителни открития. Сякаш всичко става за първи път в света. ... По-богат става светът. Бих го обеднила, ако потъпча чувствата си."
Блага Димитрова
Лицемерните не могат да простят искреността на чувствата ми. Те дебнат моите летящи стъпки, за да ги окалят и смъкнат долу. Още една усмивка в света искат да угасят. Да стане мрачно и студено като в затвор. Да облечем в черно-белите дни. Да няма нощ с голи, лунни рамене!"
Блага Димитрова
Дори и като насока, важното нещо не е чувството, а чувстваното нещо. Чашата е тази, която се възприема като гладка, а не "чувството за гладкост".
Бъръс Фредерик Скинър
Уточни чувството, а мислите след това ще се намерят сами.
Валентина Беднова
Мислите идват и си отиват, а чувствата от тяхното посещение си остават.
Валентина Беднова
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
74
Следваща