Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 27
Има две неща, с които трябва да се отървем възможно най-скоро: чувството за лично превъзходство и преувеличеното уважение към половият акт.
Айн Ранд
Моята научна работа се обосновава единствено от неудържимия ми копнеж да разбера тайните на природата и от никакви други чувства. Любовта ми към справедливостта и стремежът ми да допринеса нещо за подобряване условията на човешкото съществуване са съвсем независими от моите научни интереси.
Алберт Айнщайн
През по-голямата част от времето ние, хората, живеем с лъжливото чувство за сигурност и удобство в едно привидно познато и сигурно физическо и човешко обкръжение. Но когато обичайният ритъм на ежедневието бъде нарушен, ние разбираме, че сме като корабокрушенци, които се опитват да пазят равновесие на една жалка дъска сред открито море, забравили откъде идват и не знаейки накъде отиват. Но след като веднъж завинаги се примирим с този факт, животът става по-лесен и не ни очакват повече разочарования.
Алберт Айнщайн
Комплексите обикновено са в неосъзнатото и обикновено остават там. Тогава често ги проектираме извън нас. Проекцията е част от защитните механизми, които нашето Аз използва, за да се предпази от чувства, които биха могли да ги нарушат. Той ги проектира на другите толкова добре, че ние обвиняваме другите за недостатъците, които са част от нашето неосъзнато.
Ги Корно
... с всичко можеш да свикнеш, ако трябва, даже с вечното чувство за вина.
Голда Меир
Джон, ти казваш, че си се срещнал в асансьор. Асансьорът се качваше по това време или надолу? Това е много важно, тъй като слизането в асансьор винаги има онова чувство на потъване и доколкото знам, може да го объркате с любов. Ако се качваш нагоре, явно става дума за любов от пръв поглед...
Граучо Маркс
Чувството за благодарност, общо казано, за някои хора е съвсем нехарактерно.
Даниел Дефо
Прощаването на себе си, а не на чувството за вина увеличава личната отговорност.
Дейвид Бърнс
Нацизмът е съчетание на зло с чувство за дълг.
Алберто Моравия
Пожелавам на хората да реализират своите мечти за пари и слава, така че те да разберат, че те няма да помогнат да постигнете чувство за пълноценност.
Джим Кери
Да се научим да осъзнаваме чувствата, как те възникват и как да ги използваме креативно, за да ни водят към щастие, е основно умение през целия живот.
Джоан Борисенко
Природата е друг важен аспект на подхранването на душата. След поход в планината, където живеем, например, изпитвам забележително чувство на благодарност и страхопочитание. Умът ми утихва и ми позволява да виждам по-ясно красотата на творението. И чрез тази благодарност красотата на Вселената се отразява обратно на създателя.
Джоан Борисенко
Днес има страх, омраза и болка, но няма достойнство на чувствата, няма дълбока, нито сложна скръб.
Джордж Оруел
Светът търси от нас лидерство. Ние сме го предоставяли в миналото; основната причина, поради която антиамериканските чувства са толкова силни в света днес, е, че ние не ги предоставяме в настоящето.
Джордж Сорос
Борбата, която не е радостна, е грешната борба. Радостта от борбата не е хедонизъм и веселие, а чувството за цел, постижение и достойнство.
Джърмейн Гриър
Тя е предмет на цялата гама чувства от А до Б.
Дороти Паркър
Чувствата влияят на нашето тяло точно така, както витамините, рентгенът или катастрофите.
Дъглас Копланд
Въпреки че чувствата не трябва да се намесват в бизнес дискусиите, те все пак го правят - ние просто ги маскираме като логика.
Едуард де Боно
Ако има извънземните и те имат някакъв род чувство за хумор, повече от всичко, навярно, повече от всичко те биха се смяли на това как се занимаваме със секс.
Ейми Уайнхаус
Истинското чувство ще издържи изпитанията на времето.
Ерик Сийгъл
Но майчиният дълг е по-висш от всички други чувства.
Жан Расин
Верността е такава рядкост и такава ценност. Това не е вродено чувство да бъдеш верен. Това е решение.
Жорж Санд
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
74
Следваща