Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 24
Да ме видите не означава непременно да видите лицето ми. Ако разбирате и чувствате моите идеи и моите чувства, това е достатъчно.
Мустафа Кемал Ататюрк
Искреността и разговорите за чувства водят само до едно. До катастрофа.
Маргарет Атууд
Не мисля, че поезията изразява чувства. Тя събужда чувства у читателя, а това е нещо съвсем друго. Както са казали: "Ако искаш да изразиш чувства, плачи."
Маргарет Атууд
Обичам разнообразието в Америка. Обичам простото, нормално чувство за хумор което американците имат. Не е извратено, като в някои държави. И също така обичам колко нова е Америка.
Антонио Бандерас
Истинската човешка любов може да се основава само на взаимното уважение на човешкото достойнство един у друг, а не на капризите на чувствата или на прищевките на сърцето.
Висарион Белински
Девет-десети от чувството за хумор се заключава не в нещата, които човек пише, а в нещата, които се въздържа да напише. Това е особено ценно по отношение на сериозното писане и никой без чувство за хумор не трябва да пише сериозно. Защото без да знае какво е смешно, човек се намира в постоянна опасност да стане смешен, без да го разбере.
Робърт Бънчли
Ако някое съчетание на дървета, планини, води и къщи, наричано от мен пейзаж, е красиво, то не е такова само по себе си, а благодарение на мене, на моето интимно отношение, на представата или чувството, които влагам в него.
Шарл Бодлер
Обичам и едновременно с това не обичам паяците. Тази мания споделям със своите сестри и братя. Моите чувства биха могли да бъдат сравнени едновременно с привличането и с отвращението. По време на семейните ни сбирки, можехме с часове да говорим за паяците, пребягвайки до подробни и ужасни описания.
Луис Бунюел
Трудно е да бъдеш умен и искрен по едно и също време, особено в чувствата...
Иван Гончаров
Бъди любезен, снизходителен и приветлив. Всеки, който иска да каже нещо на другаря си, да го каже с мили чувства и искрено желание да угоди; и всеки път, когато действа по този начин, си спестява много неловкост в начина на изразяване.
Стоунуол Джаксън
Стига грабеж на чувства! Любов и забрана – две несъвместимости.
Блага Димитрова
Ако аз трябваше да сложа някакво име, бих искал, че всичките ми книги да са забавления. Мисля, че първото нещо, което трябва да направите, е да грабнете читателя за ухото и да го накарате да седне и да слуша. Накарайте го да се смее, и да чувства. Ние всички искаме да се забавляваме и то на много високо ниво.
Джон льо Каре
Въпреки че си твърде одарен от природата ... ясният ти ум, чистотата на чувства и твоята непоквареност няма да ти позволят да свърнеш от правия път.
Хайнрих Маркс
Трябва да помислиш и за родителите си, чиито радостни надежди доста ще пострадат, ако си толкова далече от тях. Разбира се, това не трябва да нарушава жизнените ти планове. Та нали родителската любов е най-безкористното от всички чувства. Но ако твоите жизнени планове биха могли хармонично да се съчетаят с родителските надежди, то това би ми доставило най-голямата от всички радости, чийто брой доста намалява с годините.
Хайнрих Маркс
Композицията е умение декоративно да се разпределят различните елементи на картината по такъв начин, че да изразят своите чувства.
Анри Матис
Била съм с един и същи партньор много дълго време, но пак поддържам нетрадиционно отношение. Не мисля, че хората имат нужда да се женят. Мисля, че много хора се нуждаят от това парче хартия, но не мисля, че всеки се нуждае от него, за да се чувства сигурен.
Ева Мендес
Имах чувството, че живея в някаква видео игра, а хората предопределяха всяко действие, което правех – очевидно като резултат от достъпа до лична информация.
Сиена Милър
Кой може да направи нещо велико, ако не чувства сила и воля да причини голяма болка?
Фридрих Ницше
Художникът трябва да чувства вечността и в същото време да си остава съвременен.
Михаил Пришвин
Имах тяло на жена и чувства на дете.
Елизабет Тейлър
Младостта е безкористна в помислите и чувствата, затова тя най-дълбоко разбира и чувства истината.
Хайнрих Хайне
Историята е роман на събитията, а романът – история на чувствата.
Клод Адриан Хелвеций
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
74
Следваща