Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чувство" - страница 15
Здравата нация не усеща своята националност, както здравият човек не чувства, че има кости.
Джордж Бърнард Шоу
Чувството за обективно възприемане на действителността хората, които не го притежават, често наричат цинизъм.
Джордж Бърнард Шоу
От Бога ни отдалечава лъжата, и само лъжата. Лъжовните мисли, лъжовните думи, лъжовниие чувства, лъжовните желания - тази съвкупност от лъжи, водеща ни към небитието, към измамната реалност и към отричането от Бога.
Николай Велимирович
Миналото не е мъртво; дори не е минало. Хората живеят във вътрешно време; моментът, в който се случва решаваща мисъл или чувство, може да бъде по всяко време. Вечните чувства са общи за всички нас.
Марта Греъм
Без чувство на съвременност художникът ще остане непризнат.
Михаил Пришвин
Живота е толкова широк и многостранен, че в него човек почти винаги намира до настина всичко, търси това, към което чувства силна и истинска потребност.
Николай Чернишевски
По-добре да не се развива човек, отколкото да се развива без влиянието на мисълта на обществените дела, без влияние на чувствата, пробуждайки участие в тях.
Николай Чернишевски
Гражданина трябва да плаща своите данъци с такова чувство, с което влюбения дарява на своята възлюбена подаръци.
Новалис
Всяко истинско чувство между двама човека е твърде голяма рядкост, за да е нормално.
Тенеси Уилямс
Главното в човек - не ума, а това, че той управлява: характер, сърце, добри чувства, прогресивни идеи.
Фьодор Достоевски
Чувството за хумор предполага наличие на някакъв минимален оптимизъм и печал едновременно.
Хайнрих Бьол
Няма по-мимолетно чувство от благодарността.
Харви Маккей
Има някои неща, за които трябва да се чувстваме виновни, но чувството за вина трябва да се свързва с постъпката, а не с извършителя.
Харолд Кушнер
Мозъкът на мъжа по-трудно преминава от мислене към чувство, отколкото мозъкът на жената.
Барбара де Анджелис
Основната причина човек да прави грешки се крие в постоянната борба на чувствата с разума.
Блез Паскал
В крайна сметка, жалко е, че не изразяваме чувствата си.
Вирджиния Улф
Разум и чувства - две сили, равно нуждаещи се една от друга, мъртви и нищожни една без друга.
Висарион Белински
Когато двама души се уважават, способността да бъдете уязвими и да разкривате наранени чувства може да създаде мощна емоционална връзка, която е източник на истинска близост и приятелство.
Дейвид Бърнс
Измират не само редки видове животни, но и редки видове чувства.
Джон Фаулз
Ако изпитвате истинско дълбоко чувство, не се срамувайте да го покажете.
Джон Фаулз
Дълго време аз бях беден, така че сега изпитвам чувство за вина от собственото ми богатство, което дойде при мен заедно с успеха. Много ми е трудно да се примиря с мисълта, че във времето, когато аз строя едно от най-добрите казина в света, много деца умират от глас.
Джордж Клуни
Актьорството е терапия. Запазващ контактът с твоите чувства.
Диего Луна
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
74
Следваща