Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 8
Това е велика страна, където всеки един би могъл да стане президент... освен мене.
Бари Голдуотър
Горко на страна, в която подчинени, началници и съдии, а не законите управляват гражданите и делата.
Михаил Кутузов
Който пие, няма да има нормални деца. Ще се сражаваме с това зло като с най-страшно зло. В противен случай ще се получи, че се е напил, случайно направил дете, а ти, Лукашенко, отглеждай детето. И такива деца у нас в страната вече превишават 35 000.
Александър Лукашенко
Ние сме решени – преди още слънцето да залезе над тази ужасна борба, – че нашият флаг ще бъде признат по целия свят като символ на свободата от една страна и на доминиращата сила от друга.
Джордж Маршал
Това, от което се нуждае тази страна, е: повече книги!
Кристофър Морли
Това са страни, които преди са били или част от Съветския съюз, или от Варшавския договор. Ние ги наричаме "натовския комсомол".
Дмитрий Рогозин
Всяка страна, в която има сексуална цензура, ще има и политическа цензура.
Кенет Тайнън
Нашите надежди са големи. Нашата вяра в хората е огромна. Нашият кураж е силен. И нашите мечти за тази хубава страна никога няма да изчезнат.
Пиер Елиът Трюдо
Вземайте страна! Винаги вземайте страна! Понякога ще грешите – ала човек, който отказва да взема страна, винаги ще греши!
Робърт Хайнлайн
Най-добре служи на партията си този, който най-добре служи на страната си.
Ръдърфорд Хейс
Понякога имам чувството, че миналото и бъдещето ме притискат толкова силно от двете страни, че не остава никакво място за настоящето.
Ивлин Уо
Званията и титлите са измислени за тези, чиито заслуги пред страната са безспорни, но народът на тази страна не го знае.
Джордж Бърнард Шоу
Ние не си избираме страната, в която да се родим, нито хората, които са ни родили, нито пък времето, в което сме се родили, но избираме едно нещо – да бъдем човеци или не.
Павле (Сръбски)
Всички се качват на Еверест заради себе си, но всеки носи на върха знамето на своята страна.
Маргарет Тачър
Нацизмът (национал-социализмът) и комунизма (интернационалния социализъм) са две страни на една монета.
Маргарет Тачър
Вдъхновението те обкръжава от всички страни, и във всекидневния живот то е повече от всичко.
Мик Джагър
Аз не взимам ничия страна. Няма в света нито една сила, притежаваща абсолютната истина.
Мик Джагър
Ние никога не трябва да забравяме за своите задължения като политици пред нашата страна и нейните граждани. Ние сме длъжни да останем скромни пред лицето на нашият народ.
Ангела Меркел
Нашият свят е свят на големи надежди и перспективи. Но от друга страна - това е свят на страдания, болести и глад.
Нелсън Мандела
Всеки от нас е длъжен да си зададе въпроса: направил ли съм зависещото от мен, за да обезпеча стабилен мир и благоденствие в моят град, в моята страна?
Нелсън Мандела
С лоши закони и добри служители е напълно възможно да се управлява страната.
Ото фон Бисмарк
Не знам какво е от другата страна.
Патрик Суейзи
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
77