Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 74
Въпреки че караме от различни страни на пътя, вървим в една и съща посока.
Елизабет II
Човешките права са много важни във всичките ни политически дискусии. Уверявам ви, че има много теми – като започнем от различни кризи на Балканите, в източната част на континента, но и извън Европа. Аз съм участвала много внимателно и много активно в тях като външен министър на своята страна.
Румяна Желева
С това се занимавам в мемоарите [си]. В какво е деформиран социализма. Аз говоря против системата. Система е едно, а строй е друго - те са две страни на един медал. Строят беше добър, но системата беше лоша.
Тодор Живков
Швейцария: Страна, близка до Либия, но по-неразвита.
Муамар Кадафи
"Уговорката беше между футболистите. Мачът не беше продаден, а имаше уговорка между играчите. Тогава аз играех за Ботев и резултатът бе 2:1 в наша полза и аз трябваше да бъда изкупителна жертва. Фаулирах Пламен Гетов в наказателното поле, той вкара дузпата и мачът завърши наравно... Искам да кажа, че не аз съм предал Левски, а други ме предадоха мен. Оценявам какв залагат пари и печелят пари зад гърба на всички.” (Срещата между Ботев (Пловдив) и Левски от сезона 1992/1993, завършилa 2:2. Левски спечели шампионската титла на страната 1992/1993, а Искренов в последствие премина в ЦСКА) - Актуално студио "Дерби", Пон, 2008-05-26.
Божидар Искренов
В тази страна, който не работи и лъже, няма да порастне, няма и да яде и краката са му къси, но накрая всичко е окей.
Арабел Караян
Вий пишете каквото ви диктува фалшивото положение, аз ще пиша каквото ми диктува съвестта, па сетне ще видим на коя страна ще бъде общественото мнение.
Алеко Константинов
Всичко е насочено срещу майсторството, всичко е направено така, че да ни подготви за добри занаятчии. Това е една постоянна борба, която творецът води със себе си и понякога надделява ту едната, ту другата страна. Един превод в последна сметка е резултат от тази борба между стремежа към съвършенство и необходимостта да се извърши занаятчийски изпипано работата.
Венцеслав Константинов
При честите си пътувания из страната винаги ми е доставяло удоволствие да откривам у домакините си "мои" книги, дори такива, чиито екземпляри вече и аз не притежавам, защото съм ги раздал.
Венцеслав Константинов
Когато някой – а един ден търговците на изкуства ще се бият за този ефектен сюжет – започне да пише или да филмира драмата на Харта 77, ще постигне най-силно въздействие, ако се насочи към периода, за който би подхождало името Най-дългата седмица. Между 6 и 14 януари се разиграха най-разтърсващите сцени на онзи неповторим сблъсък на няколкостотин невъоръжени граждани с тоталитарната власт, който промени пътищата на много човешки съдби, за месеци наред завладя политическия климат на страната и остави трайна, макар и днес все още трудно измерима следа в нейната история.
Павел Кохоут
Недоверието ни към някого оправдава измамата от негова страна.
Франсоа дьо Ларошфуко
Изборът обръща живота в една или друга страна; а наслаждението обедниява едната и другата страна.
Юлия Леонтиева
Кой не е на страната на човека? Но не всички са на вътрешната.
Станислав Йежи Лец
Общочовешки са тези ценности, които нямаш сметка да контрабандираш от страна на страна. (963)
Станислав Йежи Лец
Защо са толкова малко лъвовете? Съдбата подхвърля човека най-често така, че обикновено отгоре остава опаката страна на монетата.
Станислав Йежи Лец
Също така аз добавих и един културен елемент към работата на своя живот, която трябва да доведе до обединението на страните и съгласието между техните народи.
Ото Лилиентал
Стратегическа политическа грешка на българския преход бе неспособността на българския политически и държавен елит да повтори опита на Испания, Гърция и други страни за национално помирение. Това доведе до тотална и яростна политическа конфронтация и разединение на нацията.
Александър Лилов
Мисля, че културата трябва да се разглежда като някакво органично, цялостно явление, като своеобразна следа, в която съществуват общи за различните страни на културата тенденции, закони, взаимно привличане и взаимно отблъскване.
Дмитрий Лихачов
Пролетарии от всички страни, съединявайте се!
Карл Маркс
...Развитието на науката, това идеално и в същото време практическо богатство, е само една от страните, една от формите, в които се проявява развитието на производителните сили на човека, т.е. развитието на богатството.
Карл Маркс
Държавата не може да бъде на автопилот толкова дълго време, особено в такъв решителен период за страната.
Михаил Миков
Не виждам цялото на нищо. Не успяват и тези, които ни обещават да ни го покажат. Всяко нещо има сто части и страни: аз винаги се хващам за някоя от тях, и то колкото да я докосна или близна само; понякога захапвам до кости и се старая да хвана не колкото мога повече, а колкото мога по-дълбоко; обичам преди всичко да представя предмета в нова светлина.
Мишел дьо Монтен
Предишна
1
...
73
74
(Текуща)
75
...
77
Следваща