Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 7
Почти във всеки има доза изкуственост. Това да се каже е външната страна на живота. И ето тя може да изглежда много по-организирана и подредена от вашата. Но, колкото по-съвършена изглежда, толкова по подозрения възникват.
Хю Лори
Властта и образованието са съвършено различни неща. Владетелят го почитат в неговата страна, а ученият навсякъде.
Чанакя
Нашето безпокойство не изпразва утрешния ден от неговите скърби, но само изпразва днес от силните му страни.
Чарлс Х. Спърджън
Докато съществува империализъм, той по дефиниция ще упражнява господството си над други страни. Днес това господство се нарича неоколониализъм.
Ернесто Че Гевара
Почти във всяка страна има елементи на мнение, които биха приветствали подобен извод, защото искат да се върнат в политиката на баланса на силите, неограниченото и нерегулирано въоръжение, международната анархия и подготовката за война.
Артър Хендерсън
Щастие и мъка са само две страни на монетата, който животът периодично поставя на ръба.
Ашот Наданян
Мисля, че популярната музика в тази страна е едно от малкото неща през ХХ век, които направиха гигантски крачки назад.
Бинг Крозби
Трябва да погледнеш от светлата страна, дори и да няма такава.
Дашиъл Хамет
Много страни преследват собствените си граждани и ги интернират в затвори или концентрационни лагери. Притискането става все по-голяма част от системите.
Алва Мюрдал
Този, който контролира обемът пари в нашата страна, се явява абсолютен собственик на цялата промишленост и търговия. И когато вие разберете, че цялата система се контролира лесно по един или друг начин от няколко могъщи хора на върха, тогава на вас не ви е нужно да се обяснява, как възникват периоди на инфлация и депресия.
Джеймс Гарфийлд
Съжалявам за онези времена, когато съм избрала тъмната страна. Изгубих достатъчно време, за да не съм щастлива.
Джесика Ланг
Не съм решил да стана офицер, за да започна военна кариера. Все още исках да бъда агроном и да работя в някое отдалечено кътче на Русия след войната. Не можех да предположа, че страната ми ще се промени, а аз ще го направя.
Александър Василевски
Въпреки че вашият опит може да показва, че Бог ви е забравил или ви е оставил сам, Той е на ваша страна. Той е Богът на благодатта и работи активно от ваше име.
Джон Таунзенд
Като дете не се интересувах от наука. Интересувах се просто от неща човешки, от човешката страна на природата, ако искате, и продължавам да се интересувам от това. Това е, което ме мотивира.
Джонас Солк
Как биха могли САЩ да защитават индивидуалната свобода в света, като същевременно я отказват на важно малцинство в собствената си страна.
Дийн Ачесън
Историята на тази страна е направена до голяма степен от хора, които искат да бъдат оставени на мира. Онези, които не можеха да процъфтяват, оставени на себе си, никога не се чувстваха спокойно в Америка.
Ерик Хофер
Ограничението при този начин за насърчаване на мира се състои в това, че той се състои в призив към цивилизованата страна на човека, докато войната е продукт на сили, произтичащи от първоначалната дивашка природа на човека.
Илайхю Рут
Реалността преди моя език съществува като немислима мисъл... животът предхожда любовта, телесната материя предшества тялото и един ден от своя страна езикът ще предшества притежаването на мълчание.
Кларис Лиспектор
Вече знаем, че в съвременните войни, водени в значителен мащаб, не може да има никаква икономическа печалба за никоя страна. Печелете или загубите, няма нищо друго освен отпадъци и унищожаване.
Лестър Пиърсън
Любовта няма да бъде подправена, любовта няма да изчезне. Избутайте го на една страна и той пълзи на другата.
Луиз Ърдрич
Доминиращата социална мисъл оформя институционализирания ред на обществото... и неправилното функциониране на установените институции от своя страна променя социалната мисъл.
Теодор Шулц
Нашите задължения към страната ни приключват едновременно с живота ни.
Джон Адамс
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
77
Следваща