Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страна" - страница 69
Защо толкова безсмислено злоупотребяваме с нашата планета, единственият ни дом? Отговорът на това се крие във всеки от нас. Ето защо, ние ще се стремим да постигнем разбиране, че ние – всеки един от нас – сме отговорни не само за себе си, нашето семейство, нашия футболен отбор, нашата страна или нашия собствен вид; че в живота има нещо повече от тези неща. Че всеки от нас също трябва да върне естествения свят на правилното му място в живота си и да осъзнае, че това не е някакъв възвишен идеал, а жизненоважна част от нашето лично оцеляване.
Лорънс Антъни
Напуснах Ню Йорк, след като майка ми почина и доста безцелно се бях установил в Истанбул за смяна на сцената. Това беше доста драматичен жест от моя страна, тъй като живях в Ню Йорк от 20 години, но усетих, че имам нужда от нещо различно – ескалиращите разходи и натиска на Ню Йорк започнаха да ме изморяват.
Лорънс Озбърн
Има ясно изразено безпокойство за американците, когато са извън Съединените щати. Не мога да кажа точно какво е, но те лесно се плашат или довеждат до цинизъм - страната е разнообразна, но, парадоксално, изключително изолирана.
Лорънс Озбърн
Мюсюлманите пият, както всеки, който е прекарал див уикенд със саудитски туристи с алкохол в Бахрейн, ще знае. Тези саудитски туристи са като тийнейджърки в Манчестър в събота вечер. Но всяка страна и регион са различни.
Лорънс Озбърн
Разбира се, двете неща, които сциентологията има на своя страна, са парите и адвокатите, но тези качества няма да я спасят, ако не може да намери начин да привлече нови членове в кошарата.
Лорънс Райт
Достатъчно лесно е да се предвиди, че ще има конфликт, но се поставяте във водовъртеж, когато предлагате възглед за конфликта, а аз нямам инвестиция в едната или другата страна; Изпитвам състрадание и към двете страни. Прекарах доста време в Газа и Израел, писах много репортажи и живях там и трагедията понякога е поразителна. В същото време Америка има инвестиция в това, което се случва.
Лорънс Райт
Вижте какво направи Джими Картър. Вижте какви рискове е поел за страна, която не е негова. Израел спечели невероятна полза от това. Да не му отдадеш кредит изглежда несправедливо.
Лорънс Райт
Именно втвърдяването на тези разкази прави мира толкова труден. Ако всяка страна може да види разказа, претенциите, които има другата, тогава има много по-вероятна възможност за вземане на решение. Но това, което виждам е обратното. Има пълно отричане на валидността на другата страна и приказките, които намирам за наистина обезпокоителни, видът бърборене, който получавате от ултрадесните израелци и Хамас, е унищожителен. В този вид диалог няма начин да се върви към мир.
Лорънс Райт
Правдоподобното не винаги е на страната на истината.
Лорънс Стърн
Да вие французите сте филантропи. Но, скъпи приятелю, когато се прави омлет, се разбиват яйце. Ако искаш да колонизираш страна, не можеш да се спреш пред нищо.
Луи Бусенар
Правилно и грешно бяха нюанси на смисъла, а не страни на монета.
Луиз Ърдрич
Аз съм част от това, което според нея е нейното заболяване, симптом на което тя смята, че е излекувана. Тя, от друга страна, е това, което търсех.
Луиз Ърдрич
Обратната страна на преживяването на наслада е сигурността, че то няма да продължи вечно. Днешният момент на хюга ще бъде споменът за утрешния ден. С това осъзнаване ние се отдаваме на момента по-пълно.
Луиза Томсън Бритс
За мое щастие винаги се чувствам комфортно, където и да отида; дори в чужбина, сред непознати, за един ден се чувствам като у дома си, след три дни - гражданин на тази страна, след седмица съм готов да отида да се боря за нея.
Лука Спагети
Бях се уморил от моята страна, нейните дребни магазинери с тяхната прословута забрава и животът беше твърде ценен за мен, за да пропълзя в ниша като повечето ми приятели...
Лукас Берфус
Ако детето понякога е скучно, това не само не е страшно, но дори е полезно. Само от другата страна на скуката започва собствената дейност, а не реакция на външни стимули. Скуката развива креативността. А способността да се занимаваш със себе си е много важно умение в живота.
Людмила Петрановска
Нито към един порок в нашата страна не се отнасят така снизходително, както към пиянството.
Людмила Улицка
Обичам най-тъмната ти страна.
Люк Дилейни
Всички обичат мистериозна страна.
М. Джон Харисън
В световен мащаб едва ли има предизвикателство, свързано с икономиката, сигурността, технологиите, околната среда или здравето, с което някоя страна може да се справи по-добре сама, отколкото чрез съвместни усилия със съседите.
Мадлин Олбрайт
Нетърпението е признак за бързане; бързането е знак за притеснение; притеснението е знак, че някой е забравил, че времето е на негова страна.
Майк Дули
В един момент правителството се разширява в частната сфера дотолкова, че живеете на място с много по-малко свобода. Не ми хареса, че това беше посоката на пътуване за нашата страна и реших да дойда във Вашингтон, за да се опитам да бъда малка част от връщането му.
Майк Помпео
Предишна
1
...
68
69
(Текуща)
70
...
77
Следваща